Vinn billetter

På torsdag starter Working Class Hero-festivalen i Drammen. Vi har noen billetter som kan bli dine.

Det er ikke bare i Tippeligaen Drammen bemerker seg om dagen. Working Class Hero starter på torsdag, og som vanlig byr festivalen på et bunnsolid program, der vi også finner ekslusive bookinger. WCH har siden 1999, med unntak av et opphold i 2004, vært den viktigste musikkfestivalen i Drammen. Det meste av programmet skjer på Union Scene, men også Buddy er åsted for en rekke konserter i år.

I fjor gjorde Iris DeMent sin eneste konsert i Europa på WCH, i år er det Judy Collins som overtar veteranstafettpinnen. På åpningsdagen, torsdag 30. mai, spiller den 74 år gamle folklegenden sin aller første konsert i Norge. Collins har gitt ut en rekke plater siden sekstitallet, og har også spilt i mange filmer. Hun slapp nylig en forsmak på hennes nye album, i form av en singel der hun tolker Jonas Fjelds låt Engler i Sneen. Denne blir garantert fremført på Union Scene på torsdag, der Rita Eriksen og Unnveig Aas gjør kvelden komplett.

En annen eksklusiv booking er The Felice Brothers, som også spiller sin aller første norske konsert i Drammen. Brooklynbandet startet som gatemusikanter, ble oppdaget av en musikkjournalist, og har siden 2006 gitt ut en liten rekke med kritikerroste album, ikke minst gjennombruddsplate Yonder is the Clock fra 2009. Bandet, som dykker i skranglete folk og americana, har de siste årene turnert rundt i USA med blant annet Gillian Welch, Mumford & Sons, The Avett Brothers og Old Crow Medicine Show.The Felice Brothers spiller på WCH fredag 31. mai, samme dag som blant annet Mercury Motors, Oslo Ess, Torgeir Waldemar og Valkyrien Allstars opptrer. Dagen etter byr festivalen i Drammen på navn som Richmond Fontaine, Ida Jenshus, Morten Abel og Razika. Vi kan også nevne at Odd Norstoga og Ingebjørg Bratland avslutter festivalen med å fremføre det kritikerroste albumet Heimafrå i Bragernes Kirke søndag 2. juni.

Mer info om programmet finner du på hjemmesiden til Working Class Hero.

Vi har 2 dagspass – til valgfri dag (torsdag, fredag, lørdag) – som du kan vinne ved å svare på noen spørsmål som ikke burde være alt for vanskelig.

1. Hva heter debutalbumet til The Felice Brothers?

2. Lørdag 1. juni spiller Meg og Kammeraten Min på Working Class Kids (på dagtid). Hva heter de to herrene som også er kjent fra HGH?

3. Hvor mange Spellemannpriser har Ida Jenshus vunnet?


Svarene sendes til redaksjonen@groove.no. Husk å merk av hvilken dag du ønsker billett til. Svarfristen er onsdag klokken 16, da vi trekker ut to vinnere. Lykke til!
comments powered by Disqus