Ali Shaheed Muhammad, Blå 20. januar 2011

Ali Shaheed Muhammad beveger beina dine enten du vil eller ikke, men burde ikke en mann som har scratchet seg gjennom hele livet by på noe mer enn en spennende låtliste og smoothe crossfades?

Relaterte sider:

Ali Shaheed Muhammad

Foto: Solveig Haugen

Det er 2,5 år siden Muhammad sist var i Norge for å svinge platene sine. Nå er han tilbake - denne gangen for å starte sin drøyt ukelange tur gjennom Europa. Hans slagord for 2011 er ’Back to the Beat’, noe han begrunner med sitt anstrengte forhold til hitlister, og kvelden på Blå starter dermed med en anmodning til publikum om å slå hardt ned på enhver fristelse til å begi seg ut i liste-land. Han klarer det nesten, og for Ali er det for så vidt mer enn godt nok.

Låtlista er som forventet en leksjon i, ja, gode låtlister. Med dramaturgi – fantastisk dramaturgi. Grandmaster Flash, Gang Starr, Tribe, Michael Jackson, M.O.P., Lucy Pearl og litt Rihanna til damene er blant godbitene som velter ut av høyttalerne og over det tempererte dansegulvet i to ekstatiske timer.

Men det er likevel noe som slår meg idet jeg lar meg rive med samtidig som jeg observerer en del kule og noen mindre kule dansemoves; burde det ikke vært noe mer ved denne kvelden enn det? Jeg var på forhånd helt klar over at dette verken var markedsført som eller kom til å bli en konsertopplevelse. Likevel; en viss forventning knytter det seg til en fyr som har vært i gamet i over 30 år. Jeg er hellig overbevist om at Ali har plukket opp en del flere triks siden han som åtteåring fikk sine første turntables enn det han klarte å vise frem i går.

Men det skal han ha; han utstråler autoritet og erfaring i alt han gjør, og jeg vet ikke om så mange DJs som hadde fått til det når de spiller opp til fest.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Grindstone

(Rune Grammofon)

Jørgen Munkeby og hans Shining har overgått seg selv og skapt en plate som fascinerer, fenger og - ikke minst - imponerer.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Master & Everyone
Nuno Canavarro - Plux Quba