Slippbonanza

Nick Caves Grinderman til Bukta og Slottsfjell, Emmylou Harris til Bergenfest og The Avett Brothers til Øya. Norske sommerlige festivalplakater begynner å ta form.

Råsterk slippdag for mange av de store norske festivalene forleden. Bukta, Slottsfjell og Bergenfest slapp store headlinerer, mens Øya fulgte opp med americana-favoritt. Det er selvsagt tidlig ennå, likevel begynner mange norske festivalplakater å ta form. Ikke minst gjelder dette Bergenfest, som tirsdag slapp et av sine sterkeste program noensinne.

Mer først skal det dreie seg om et festival-tospann som ser ut til å lykkes med å dra store navn til Norge - i fellesskap. Grinderman, med Nick Cave i spissen, er selvsagt strålende booking for Bukta og Slottsfjell. Festivalene i Tromsø og Tønsberg viser bookingmuskler, og viser at samarbeid er lønnsomt - for alle. Mudhoney, Gallows og Melissa Horn er andre dobbelbookinger så langt. Lovende start for 2011 både for Slottsfjell - som også har kritikerroste Deerhunter på plakaten - og Bukta i Tromsø.

Bergenfest slapp tirsdag et av sine sterkeste program noensinne. Øverst på plakaten finner vi dronningen over alle countrydronninger. Emmylou Harris er fenomenal booking for festivalen i Bergen, som går av stabelen i månedskiftet april/mai. Selveste 1.mai står duettpartneren til Gram Parsons og countryens førstedame på scenen i Grieghallen. Her ligger det an til en storartet feiring av den internasjonale solidaritetsdagen for arbeiderklassen!

Emmylou Harris slipper nytt album i april, og der tolker hun en annen musikalsk godbit Bergenfest dro opp fra hatten forleden, nemlig den ytterst begavede låtskriveren Ron Sexsmith, som også er klar for vestlandshovedstaden. Bergenfest byr også på en godbit som Lambchops Kurt Wagner & Cortney Tidewell - som slapp en fortryllende liten duo-plate som KORT på tampen av fjoråret.

Flotte The Handsome Family, legendariske Los Lobos, undergrunnshelten Dave Cloud, Håkan Hellstrøm og nok en legende i britiske The Stranglers, står også på plakaten i vest. Ta med (S)ex-Pistol, Glenn Matloch, samt ørkenrockerne over alle i Giant Sand, og det begynner å ligne en fin festivalplakat, som forøvrig også inneholder navn som The Jim Jones Revue, Pete Molinari, Loudon Wainwright III og Ida Jenshus. Det burde friste med en vårlig tur til Bergen for flere enn meg!

En annen festival som ligger inne i reiseplanene, og som heller ikke ligger på latsiden med bookingen, er Øya. Slippene har vært tette, uten at de så langt har klart å huke de aller største navna, selv om både The Jayhawks, Fleet Foxes og nylig bekreftede The Awett Brothers er musikk i ørene for americana(pop)-fansen.

Øyafestivalen har også sikret seg Explosions In The Sky, Kvelertak, Honningbarna og Kitchie Kitchi Ki Me O - og en drøss til, og vil nok etterhvert slippe navn som kanskje matcher størrelsen på det festivaler i Bergen, Tønsberg og Tromsø så langt har trukket opp av hatten.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature

(Racing Junior)

Steget fra de perfekte poplåtene til de perfekte antipoplåtene er kortere enn man skulle tro.

Flere:

Kid Loco - Kill Your Darlings
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus