I Was a King til visefestivalen

Forsterket med Robyn Hitchcock og R.E.M-trommis vil Frode Strømstad & Co presentere smakebiter fra det kommende IWAK-albumet på Egersund Visefestival til sommeren.

Foto: Hans Christian Tho

I Was a King har nylig vært i studio for å spille inn nytt album. Frode Strømstad & Co har denne gangen hatt Robyn Hitchcock og Teenage Fanclubs Norman Blake med seg som co-produsenter og medmusikanter. Resultatet kommer i januar 2013, da den tredje fullengderen fra IWAK slippes. Ingen grunn å legge skjul på at vi gleder oss til å høre resultatet.

Albumet er spilt inn i Egersund, i et studio som har fått det klingende navnet Egersound. I forkant av denne innspillingen ble for øvrig det samme nyetablerte studioet benyttet til å spille inn nytt album med Tønes, en låtskriver mange har karakterisert som en av nasjonens aller beste.

Frode Strømstad og hans label Hype City ga i fjor ut det strålende albumet Tromsø, Kaptein signert Robyn Hitchcock. Samarbeidet med den britiske kultlegenden innbefatter også fjorårets flotte IWAK-EP, Twilight Anniversaries, et knippe konserter landet rundt i fjor høst, i tillegg til det kommende albumet fra I Was a King.

Norman Bleik

Norman Bleik er en av de mest kjente låtene til I Was a King, en hyllest til låtskrivergeniet fra skotske Teenage Fanclub. Norman Blake fanget opp låten og bandet da gjennombruddsalbumet, selvtitulerte I Was a King, ble sluppet i 2009. Skotten likte tydeligvis det han hørte, og var ikke vanskelig å be da Frode Strømstad denne gangen ville lage sitt drømmealbum – med Blake med på laget.

At gode (pop)relasjoner mellom sørvestlandet og Skottland er knyttet, understrekes også av at Teenage Fanclub inviterte I Was a King til å være oppvarmingsband da popheltene sist gjestet Norge og Rockefeller. Ta med at Norman Blake spilte – etter booking av Frode Strømstad – på Egersund Visefestival i fjor med duoen Jonny.

Norman Blake ligger så visst ikke på latsiden, etter studioarbeidet med I Was a King er skotten i gang med å jobbe fram nye album med både Teenage Fanclub (slippes i høst) og Jonny.

Mindre støy

Om det kommende albumet til I Was a King sier Frode Strømstad at det kommer til å låte litt mindre støyende enn det som tidligere har kommet fra IWAK, mer gjennomarbeidet, men uten at bandsignaturen er borte.

Smakebiter fra albumet vil første gang bli presentert på Grand Scene i Egersund 7. juli. I Was a King vil der ha med seg Robyn Hitchcock, som også vil stå bak egne konserter under visefestivalen, samt Bill Rieflin som overtok trommestikkene i R.E.M. fra 2003.

Konturene av programmet til Egersund Visefestival (5 – 7. juli) begynner nå å falle på plass. Disse navna er klare:

Howe Gelb (Giant Sand), canadiske Elephant Stone, skotske Trembling Bells, Paal Flaata, General Forsamling, Tønes – samt I Was a King og Robyn Hitchcock.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko