Romjul på Last Train

Oslos tradisjonsrike vannhull byr på konserter fem dager til ende i romjula. Last Train hylles også i en fersk bok.

I 1984 fikk Last Train skjenkebevilling, mot stemmen til Kristelig Folkeparti, og har siden holdt koken og overlevd alle tenkelige trender og konkurrenter i Oslo. Vi finner ikke mange, om noen, andre utesteder her til lands av samme karakter.

Som vannhull og konsertscene har Last Train overlevd flere generasjoner, og hylles i disse dager med en bok der en rekke bidragsytere på dugnad skriver om konserter, platesamlinger, vennskap, oppturer og nedturer. Vi kan lese om hår som forsvant, kjærlighetserklæringer, sex, øl, kjærlighetssorg og enorme musikalske rock’n’roll-kick.

Redaksjonen har bestått av Trine Sollie, Audun Vinger, Are Kleivan og Stein Arne Blomseth, og blant bidragsyterne finner vi navn som Frithjof Jacobsen, Kristopher Schau, Cecilie Asker og Harald Fossberg (pluss en haug til).

Boken byr også på gamle bandbilder, flyers og gamle avisutklipp. Det hele satt sammen med brennende entusiasme over et sted som fra Universitetsgata har sett Oslos utvikling de siste 30 åra. Boka selges på Last Train og noen andre utvalgte steder. Som julegave burde denne være perfekt til alle som har et hengivent forhold til rock, og/eller har hengt i baren i årenes løp.

Last Train har en fargerik historie, og er fremdeles en viktig liten konsertscene i hovedstaden. Tradisjonen tro byr vannhullet på et omfattende konsertprogram i romjula. Et program som innbyr til å riste løs ribbefettet, noe de fleste av oss nok vil trenge.

Årets smukke romjulsprogram byr på noen av de aller beste norske undergrunnsbanda for tiden, og er som følger:

26.desember – Death By Unga Bunga
27.desember – The Good The Bad & The Zugly
28.desember - Beglomeg + Hildur
29.desember – Aura Noir
30.desember – Cavebones


Rock'n'roll fiskeboll og ny video fra mossekråkene i Death By Unga Bunga. God jul til Last Train og alle andre!


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Out Into the Snow

(Team Love)

Ein løyndom verdt å avsløre: Simon Joyner er ein av dei aller beste songtekstforfattarane på denne sida av Blood on the Tracks.

Flere:

In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat
TV on the Radio - Dear Science