Stefan Sundström og Æ på høstturné

Duoen med eksklusiv splittsingel der de trekker linjer mellom punkrock og den svenske visetradisjonen.

Foto: www.stefansundstrom.se

Stefan Sundström er i vinden som aldri før. Tidligere i år kom kritikerroste Ingenting har hänt, i høst kom album nummer to for året med 5 Dagar i Augusti. Den markante svenske låtskriveren debuterte i år med teaterstykket Ön og hadde også en sentral rolle i den flotte dokumentarfilmen Pappa Kom Hem – som hadde premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar. Og som ikke det skulle være nok, gav han også ut boka Stefans Lilla Gröna i høst. En bok om det å være mest mulig selvforsørgende, med eget kapittel om dyrking av tobakk og hvordan man lager snus.

Stefan Sundström har besøkt Norge en rekke ganger i år, sist i september da Oslo, Kristiansand og Trondheim sto på konsertlisten. I sommer så vi også han gjøre en praktfull opptreden på Træna. Senere i oktober er Sundström tilbake på norsk jord med et knippe konserter, der han som vanlig har med seg den fremadstormende nordnorske visesangeren Æ som support.

Turnéruten er som følger:

22/10 - Checkpoint Charlie, Stavanger
25/10 - Familien, Trondheim
26/10 - Kunst & Kaos, Brønnøysund
28/10 - Andenes
29/10 - Dama di, Bodø
30/10 - Himmel og havn, Leknes

I forbindelse med turneen har duoen gitt ut en eksklusiv splittsingel - på vinyl - der de gjør en sang hver, samt forbrødres i tolkningen av Svartedauens Bærre på Jævel. En låt som skapte furore da den traff norsk offentlighet rundt 1980, med sin oppfordring til å brenne kirker og drepe prester – bærre på jævel. Her trekker Sundstrøm og Æ linjer mellom svensk visetradisjon og nordnorsk punkrock på forbilledlig vis.

Her er en av de andre låtene fra splittvinylen:
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

My Dying Bride - The Dreadful Hour
Philip Kane - Time: Gentlemen