Tromsørocken rører på seg

Nye plater fra Vishnu, Desert Highway og Turdus Musicus.

De tidligere Zoom-vinnerne i Vishnu har brukt lang tid på sitt første album, men nå er debutplaten rett rundt hjørnet. Bandet har vært i Malabar Studio sammen med Alex Kloster-Jensen og Frode Jacobsen, og singelen Lord Save Me blir første smakebit derfra. En låt bandet selv beskriver som sterkt influert av av Jeffrey Lee Pierce og Bob Dylan. Denne slippes med releasekonsert på Blå Rock i Tromsø 18. desember.

Vishnu har fra før gitt ut EPen Lost Soul's Church, og musikalsk snakker vi om mørk, psykedelisk folkrock med hint av møkkete blues og desperat sadcore. Wintertime, som du kan sjekke ut i videoen under, vil være på debutplaten, men da i elektrisk utgave.Desert Highway, som debuterte med en EP to år tilbake, slipper også sitt debutalbum med Beers and Tears tidlig neste år. Bandet spiller rock'n'roll med touch av americana, og består av drevne musikere fra Tromsø med den tidligere trommeslageren Gaute Mehus i front.

Sist, men ikke minst, Ishavsbyens hardcore-flaggskip, Turdus Musicus, slipper også nytt album tidlig neste år. Bandet ble også nylig bekreftet til Bukta 2010.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tanakh - Dieu Deuil

(Alien8)

Som Tindersticks på bærtur eller Calexico med solstikk? Eller Morricone som lurer Nina Nastasia til sengs etter å ha gurglet bongvannet til Molasses?

Flere:

Bob Dylan - Modern Times
Diverse artister - If I Make It Through Christmas