Klart for Slottsfjell

En utsolgt festival starter offisielt på torsdag, men er allerede igang med klubbkonserter.

Foto: Anette Karlsen

Slottsfjellfestivalen starter offisielt opp i morgen, torsdag 18. juli, med et omfattende program på Slottsfjellet i Tønsberg. Festivalen er utsolgt forlengst, men arrangørene opplyser at det vil bli lagt ut noen dagsbilletter i døra hver eneste dag. Når det gjelder klubbkonserter på Total og Støperiet, samt Kastellnatt i Rørleggerhallen er det fortsatt billetter igjen.

Festivalområdet rundt middelalderfestningen Tunsberghus er i år utvidet, fremkommeligheten er gjort bedre, Urørt-scenen er flyttet og hovedscenen er blitt større. Alt dette for at publikum skal få en bedre opplevelse.

Fra starten i 2003 har Slottsfjell vokst fram til å bli en av Norges største musikkfestivaler. Årets program er svært omfattende, med stor musikalsk spennvidde. De fleste populærmusikalske sjangere er med største selvfølge representert, her burde det være noe for alle.Blant headlinere som Biffy Clyro, Kendrick Lamar og Hot Chip, finner vi også norske navn som Kaizers Orchestra, Susanne Sundfør og Karpe Diem. Det politiske hardcorebandet Bad Religion har også fått en plass høyt oppe på plakaten. LA-bandet, som har holdt koken siden 1980, spiller forøvrig også på Malakoff Rockfestival i Nordfjoreid til helga.

Fra programmet kan vi ellers nevne navn som hardcore-legendene Converge, folktronica-bandet Crystal Fighters, svartmetall-veteranene Immortal, byens egne country-yndliger Mhoo, Kvelertak og Sveriges høyeste låtskriver, The Tallest Man on Earth.Tønsbergs store sønner, Zeromancer, spiller i år på Støperiet. Noe ogsa Valentourettes gjør. Bandet som forvalter musikkarven etter Jokke har forøvrig spilt på klubbdelen av Slottsfjell hvert år side 2007.

På Total (oppkalt etter debutalbumet til Seigmen) er festivalen allerede i gang. I kveld er det mulig å få med seg Team Me og Away. Mer om programmet til Slottsfjell 2013 finner du i vår konsertkalender, og selvsagt på festivalens hjemmeside.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Østfoldminner

(Normann)

En døråpner til glemt populærkultur og et panorama over en rik underskog av musikalsk og poetisk talent.

Flere:

David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency
American Suitcase - Summerman