Blood, Sweat and Beers

Blå Rock i Tromsø feirer 20-årsjubileum med The Nomads, Pirate Love og Grand Café på plakaten.

Blå Rock feirer i år 20-årsjubileum. Den store bursdagsfesten er fredag 18. november, da Rockfest og bursdag slås sammen i en storslagen feiring av 20 år med blod, svette, øl og rock. Den blåmalte lille kulturinstitusjonen har siden 1991 vært et viktig sted, ikke bare for det lokale musikkmiljøet i Tromsø, men også som en av Norges mest markante rockeklubber – klart det må feires.

Blå Rock Café har stått bak hundrevis av konserter. Av celebre navn som har spilt der finner vi en av tidenes beste låtskrivere, Townes Van Zandt, som rakk å gjøre en intim konsertklassiker i Tromsø før han døde. Ellers har for eksempel navn som Dead Moon (drøssevis av ganger), The Hives, Chris & Carla, The Reignig Sound, Dan Stuart, Steve Wynn, The Cynics, Chis Cacavas, Danko Jones, The Legendary Shack Shakers, Terry Lee Hale og Robyn Hitchcock stått på den lille scenen til Blå Rock. Vi minnes også de to første konsertene til Madrugada i Tromsø (før Industrial Silece), My Midnight Creeps rett før Robert Burås døde, samt flere konserter med St. Thomas. For ikke å snakke om Bjella (og mange, mange flere).

At Tromsø har fått på beina en rekke store festivaler det siste tiåret, skyldes selvsagt en rekke ting, men det bør ikke herske noen tvil om at det arbeidet Blå Rock (og andre klubber) har gjort gjennom mange år, har vært uhyre viktig for den festivalfloraen vi nå har i Ishavsbyen. At de små klubbene i dag sliter med å få hjulene til å gå rund med konsertaktivitet, burde få alarmbjeller til å ringe, ikke minst hos festivalflaggskipet Bukta, men også hos alle som skryter av kulturbyen Tromsø i festtaler.

Blå Rock har all grunn til å feire seg selv, og det gjør klubben 18. november – da det inviteres til bursdagsfest der The Nomads, Pirate Love og Grand Café står for den musikalske underholdningen. Verdt en bursdagsgave, spør du meg.

The Nomads slapp sitt første album 30 år tilbake, og er som legender å regne innen hissig garasjerock. Da svensken feiret 20-årsjubileum reiste en rekke musikere med fartstid fra Dead Kennedys, MC5 og Dead Moon over Atlanteren for å være gjesteartister under jubileet på Hultsfred i 2001. The Nomads sto bak en strålende konsert på Blå Rock noen år tilbake, og er i følge arrangøren naturlig valg som headliner når Blå Rock spretter bursdagskaka med tjue lys neste fredag. Svenskene som banet vei for The Hives, The Hellacopters og en haug andre band, kommer for øvrig med nytt album i 2012.

Pirate Love slapp i høst sitt andre album, Narco Lux High School. En kritikerrost utgivelse som markerte at Pirate Love har mer enn utagerende nihilisme og skitten rock’n’roll på sitt repertoar. På jubileumsfesten stiller også Grand Café med ferskt album i bagasjen.

Groove gratulerer 20-årsjubilanten, og krysser fingrene for at Blå Rock i framtiden vil fortsette å gi oss store konsertopplevelser fra en av Norges kuleste scener.

Og da gjenstår det bare å snurre film.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sleepy Sun - Fever

(ATP Recordings)

Øya-aktuelle Sleepy Sun har sluppet sitt andre album, nok en god grunn å dukke opp i Middelalderparken også i år.

Flere:

The Megaphonic Thrift - Decay Decoy
Saint Etienne - Smash The System - Singles And More