Rockfest i boks

The Cynics og Jack Oblivian øverst på plakaten til Rockfest i Tromsø.

Den selvutnevnte antifestivalen Rockfest går av staben for 6. gang senere i mai. I følge arrangøren har de i år hatt problemer med kanselleringer og andre ting som har gjort at festivalen på Blårock i Tromsø i år går av staben over to dager - med én drøy ukes mellomrom.

Fra HQ har vi fått denne meldingen:

Aiaiaiaiaiai! Endelig er vårens vakreste eventyr tilbake, og alle som en eller annen gang har likt den frekke lyden av strømgitarer og ditto frekke primalskrik vet hva dette er. Vi snakker selvsagt om Norges eneste antifestival, selveste ROCKFEST, som i år går av stabelen for sjette året på rad. Pga. en helt usedvanlig vrien logostikk så vi oss i år nødt til å spre arrangementet over ei uke, men dette innvirker selvsagt ikke verken på pris eller innhold. Se heller positivt på det; denne gangen får du nemlig muligheten til å slikke sårene etter første kveld, for så å komme knallsterk og opplagt tilbake til neste helg.

Tradisjonen tro er det totalt åtte band, og de er denne gangen hentet fra Kvaløya, Knoxville, Sjøvegan, Oslo, Memphis, Moss og Pittsburgh. Og tradisjonen tro har Are Kleivan, master of rock’n’roll-art ceremonies, laget en fabelaktig og fjong poster.

TORSDAG 20.mai:

Jack Oblivian (US)
Den ene hjernehalvdelen i både kultbandet The Compulsive Gamblers og The Oblivians, Memphis-bandet som forente garasjerock, gospel, blues, punk og soul opp i en annen sfære. Etter The Oblivians la inn årene i 1998 har deres status bare økt for hvert år som har gått, og de regnes i dag som vaskeekte foregangsmenn innen ny garasjerock, og har vært viktige i inspirasjonen av navn som The Black Lips, The Hives, Jay Reatard (RIP) og King Khan. I følge arrangøren er også soloskivene til Jack Oblivian helt makalause.Harlan T Bobo (US)
Memphis-mannen Harlan er en herlig skrue som høres ut som ei blanding av tidlig Lou Reed, den ustabile og høyst tvilsomme utgaven av Tom Waits og en skikkelig sint og mannevond Leonard Cohen. Han har spilt i lag med orkestre som Compulsive Gamblers, The Reigning Sound, Polyphonic Spree m.fl., og er fast følgesvenn på turneene til Jack Oblivian.

JP Keith & & the One Four Fives (US)
John Paul Keith er fra Knoxville Tennessee, sørstatssmåbyen som har gitt oss alt fra Chet Atkins til Quentin Tarantino og V-Roys, og ga i fjor ut albumet «Spills & Thrills» på velrenommerte Fat Possums underetikett Big Legal Mess records, en formidabel miks av r&r, country, soul, garasje, powerpop, swamp og et herlig anstrøk av Buddy Holly og Jerry Lee Lewis. Mannen er da heller ingen tusseladd, noe som lett bevises med at han tidligere har spilt i lag med Ryan Adams, V-Roys, The Nevers og Jim Dickinsons band Snake Eye, det hele i følge antifestivalens primus motor Egon Holstad.

Herrene Oblivian, Bobo og Keith spiller for øvrig også i Oslo (19.5 - Gamla) og Halden (23.5 - Feelgood) på sin Europa-turné denne våren.

The Considerate Lovers (Sea Vegan/Whale Island)
Tromsøbandet, som sparker hele festivalen i gang, legger i disse dager siste hånd på verket på det som skal bli skive nummer to, og ikke nok med det: Nå har endelig deres debutsjutommer kommet i posten fra Tyskland, og denne kvelden slår kvintetten til med slipp på vinyl i ultralimiterte 100x.

FREDAG 28.mai

The Cynics (US)
- The Cynics er for verdens garasjerock hva Krag-Jørgensen er for skandinavisk rifleproduksjon. Så ta ladegrep, sett deg oppi ROCKFEST-kørja og la rock'n'rollballongen gå til værs, værs, værs!

En entusiastisk arrangør er oppglødd over å presentere Pittsburghs garasjehelter som headliner til årets minifestival, og legger ikke akkurat skjul på dette. Det legendariske garagebandet gjør også flere konserter i Norge når de kommer siste uka i mai. Mer om dette finner du her.Death By Unga Bunga (Moss)
- The Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama, The Kwyet Kings, The Yum Yums, The Cutbacks og plateselskapet That’s Entertainment: Moss har så avgjort betydd mer for stoltheten bak merkelappen «norsk garasjerock» enn noen annen by, og etter en merkelig stille periode er det endelig en gjeng purunge og hemningsløst talentfulle gutter som har plukket opp tråden og viser hvor skapet i garasjen skal stå. Bandnavnet er hentet fra den brillefine kultklassikeren til LA-eksentrikerene The Mummies, og innvidde vil da vite hva vi her har med å gjøre; nemlig puristisk, rotekte, sexy, fengende og sanseløst vitamininnsprøytende rock’n’roll, skriver arrangøren fortsatt friskt i pressemeldingen.

Vishnu (R'n'r Paris)
Har representert Tromsø som vinnere av Zoom og har turnert land og strand rundt, samt gitt ut en EP + en smakebit på debutalbumet, Lord Save Me. Er straks klar med Outskirts Of Love, som er spilt inn i Malibar Studio med Frode Jacobsen og Alex Kloster-Jensen bak spakene. De som har hørt denne, snakker om en mørk og rystende plate som kommer til å gjøre bandet betydelig mer kjent utenfor Tromsøs bygrenser.Thee Mono Sapiens (Kill Island)
Om de lokale garasjeheltene som åpner ballet på dag 2, melder HQ: - Hadde Thee Mono Sapiens vært like gode på marketing og karrierestrategiske valg som de er på å lage låter og fremføre dem live, ville de etter all sannsynlighet ledet landet med ei mindretallsregjering, der Oljefondet i sin helhet hadde vært satt av til forskning for å gjenopplive og sette sammen et superband bestående av samtlige originalmedlemmer fra The Sonics, The Cramps, The Music Machine, The Seeds og The Standells!

One day (Bono price): 250,-
Both Days (rock price): 350,-
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


North Mississippi Allstars - 51 Phantom

(Tone-Cool / WEA)

NMA etterlater de fleste andre redneckband med kjeften full av støv.

Flere:

Simon Joyner - Out Into the Snow
Joe Henry - Tiny Voices