Kritikeryndlinger til Norge

Sparrow and The Workshop spiller i Oslo og Tromsø før de stikker på turné med The Pogues på de britiske øyer.

Foto: Sparrow and the Workshop/MySpace

Sivert Høyems nye favorittband, ifølge ham selv - den Glasgow-baserte "dark folk"-trioen Sparrow and The Workshop - gjør et eksklusivt besøk i Tromsø og Bastard Bar dagen etter de har spilt for et fullsatt Rockefeller og kun uker før de skal turnere Storbritannia sammen med The Pogues.

Bandet kommer til Norge etter invitasjon av Sivert Høyem - som ville ha de med på Rockefeller i kveld. At trioen i morgen setter kursen mot Tromsø skyldes Høyems bassist Rudi Nikolaisen. Han inviterte de nemlig til å oppleve det magiske nord. Noe bandet selvsagt takket ja til.

Rudi Nikolaisen er også sentral i psych-vise-folk-duoen Pistol & Bart. De er for tiden i studio i Tromsø for å spille inn sitt debutalbum. Dermed var det passende med en konsert der de nordnorske lyrikkpøblene varmer opp for Sparrow and The Workshop.

Med Albumet Crystals Fall debuterte Sparrow and The Workshop tidligere i år til knallkritikker over hele fjøla. "Folk for a thoroughly modern age", skriver BBC, mens Mojo mener; "ignore them if you dare". Clash Magazine legger heller ikke mye mellom i sin konklusjon; "a brilliant debut album that will be hard to beat in 2010".

Musikalsk snakker vi om americana og mørk folk med hint av såvel Mazzy Star og Cat Power som britisk årgangsfolk og Fairport Convention. Navn som Fleet Foxes og Nancy Sinatra er også brukt til å beskrive musikken til trioen.

Videoene under legger opp til en smukk aften. Å få sett et av de mest kritikerroste band på de britiske øyer i øyeblikket, på lille og intime Bastard, kan fort bli et aldri så lite konsertscoop for de heldige med billett.

At Pistol & Bart, i tillegg til ferske sanger på vei mot riller, også opplyser at de har celebre gjester med seg på scenen, burde være med på å få fart på billettene. De selges i et opplag av 100, og kan kjøpes på Bastard Bar og Perez.

For ordens skyld, Sparrow and The Workshop spiller support for Sivert Høyem på et superutsolgt Rockefeller i kveld, og i morgen topper trioen plakaten til Bastard Bar i Tromsø.

Og da gjenstår det bare å snurre film.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - Alligator

(Beggars Banquet)

Nok ein gong stirar National-skalden og hans menn inn i det lumske gapet på det ustabile kjønns- og sjelelivet.

Flere:

Scorch Trio - Scorch Trio
Helge Lien Trio - Live