Helaften med Daniel Johnston

Øya og Rockefeller hyller Daniel Johnston med konsert, film og kunstutstilling 9.april 2010.

Øyafestivalen fortsetter å gi publikum i hovedstaden konsertgodbiter også utenom festivalsesongen. Til våren blir en av rockens sanne originaler hyllet når Øya Open slår på stortromma og byr på helaften om og med Daniel Johnston.

Kulthelten og den skjøre romantikeren opptrådte med venner på Rockefeller i fjor, og 9. april 2010 er han tilbake på samme scene. Daniel Johnston hylles med en konsertkveld der han opptrer alene og sammen med det hollandske ensemblet BEAM. Det blir også visning av den rørende og aldeles praktfulle dokumentarfilmen The Devil and Daniel Johnston. Ta med at Tommigun varmer opp og at det også vises en utstilling av Johnstons billedkunst. Snakk om helaften!

Daniel Johnston har vært ut og inn av mentalsykehus store deler av livet, men har likevel siden tidlig åttitall fascinert med forskrudd skramlepop og spartanske viser, et sted mellom genialitet og galskap. Rundt tjue plater har sett dagens lys, inkludert årets Is and Always Was.

Den godmodige mannen er en av populærmusikkens mest sagnomsuste artister og har fått mange venner. Han har også vært inspirator for flere storheter innen rocken, blandt andre Kurt Cobain. Jad Fair, Sonic Youth, Flaming Lips, Butthole Surfers og Sparklehorse er også store tilhengere av den på alle måter store mannen.

For indiefolket og romantikere i alle leire er det bare å krysse av 9. april i kalenderen. Billettene er allerede i salg, så her er det vel bare å kjappe på.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wilco - Yankee Hotel Foxtrot

(Nonesuch)

Dagens tekst: hvis du bare skal ha en plate i år, så er det ingen vits å utsette kjøpet.

Flere:

Stars - Set Yourself On Fire
Mahjongg - Kontpab