Bukta i boks

The Dandy Warhols kompletterer et solid program på sommerens Buktafestival i Tromsø.

Bilder: Tor Harry Bjørn/presse

Amerikanske The Dandy Warhols er siste slipp fra Buktafestivalen, som nå melder at hele programmet til sommerens festival er i boks. Portlandbandet som hadde noen gylne popøyeblikk rundt tusenårsskiftet, headliner fredagen i Telegrafbukta.

Det er kanskje en stund siden kvartetten har overbevist på plate, men Bukta lover likevel en hitparade fra bandet som hentet navnet fra, ja, nettopp Andy Warhol, og heller ikke la skjul på at kolossen The Velvet Underground var viktig inspirasjon. Med fengende poppsykedelia ble The Dandy Warhols i 2000 svære over natten med tredjealbumet Thirteen Tales From Urban Bohemia og hits som Godless, Solid, Sleep og Bohemian Like You. Mange av disse kommer nok på konserten i Tromsø, som blir den eneste for bandet i Norge i sommer.

Grrr...? Grrr...!

Bukta utvider i år med ny scene for mer lavmælt musikk, utvider konsertaktiviteten på byen og benytter også årets festival til å hylle Ishavsbyens første pophelter, The Pussycats, med både plate og en plass høyt oppe på plakaten. Grrr…? Grrr…! – en hyllest til The Pussycats, blir gitt ut i et opplag på 500 vinyleksemplarer og bare solgt på festivalen. Tromsøartister med ferske tolkninger får den ene siden, den andre består av tidligere innspilte coverversjoner av Pussycatslåter, fra 70-tallet og frem til i dag. (Norgez Bank, Razika m.fl.)

Rockprofil

I tillegg byr Bukta på hardtslående og støyende headlinere som Grinderman med Nick Cave i spissen, legendariske Mudhoney, Monster Magnet og Kyuss Lives. Mer svingende rock blir det med amerikanske The Black Lips og norske Kitchie Kitchie Ki Me O, Kvelertak, Death by Unga Bunga og Vishnu. Ta med punkrock fra Gallows, UK Subs og Honningbarna (+ nachspiel med The Replaceable Heads og likesinnede som Kamikaze a Go Go og Jabba the Butt), i sum en festival som lever opp til sin rockprofil.

Årets program, bestående av 43 navn, er nok det beste i festivalens historie, selv om nok noen ønsket seg mer kvalitetsamericana ala Fleet Foxes, The Sadies eller et gjenforent The Jayhawks. Eller mer ferskvare fra indiescenen. Nåvel, det blir likevel garantert hyggelig på Bukta i år!

Festivalen, som vi selvsagt skal dekke, går av stabelen 14 – 16. juli. Mer om Bukta 2011 finner du HER.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

The Shins - Wincing The Night Away
Alog - Duck-Rabbit