Ron Asheton er død

Gitaristen i legendariske The Stooges ble 60.

Ron Asheton ble funnet død i hjemmet sitt på sin 60-års dag, natt til tirsdag i fødebyen Ann Arbor utenfor Detroit. Hjerteanfall er vissnok årsaken.

Som medlem i legendariske The Stooges er Asheton en av rockehistoriens viktigste stilskapere, låtskrivere og gitarister når han i overgangen mellom 60- og 70-tallet er med på å definere det som senere blir karakterisert som punkrock.

The Stooges i forskjellige utgaver gav, med Iggy Pop i front, ut tre studioplater før de var historie i ’73. Urpønkerne hadde et kruttsterkt livecomeback i 2006, og året etter slapp de det unødvendige comebackalbumet The Weirdness. Samme år gjestet The Stooges Buktafestivalen i Tromsø, der de beviste at de gamle er eldst med en konsert som rystet Ishavsbyens grunnvoller.

Ron Ashton har så avgjort satt sin signatur på rocken og vi lyser fred over hans minne, mens vi spiller The Stooges, Fun House og Raw Power hele natten - og garantert kommer til å gjøre det med hyppige mellomrom til pusten ebber ut.

No Fun. RIP.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

Serena Maneesh - Serena Maneesh
Motörhead - Inferno