cover

Coconut

Archie Bronson Outfit

CD (2010) - Domino / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Garasjerock / Alternativ

Spor:
Magnetic Warrior
Shark's Tooth
Hoola
Wild Strawberries
Chunk
You Have A Right To A Mountain Life/One Up On Yourself
Bite It And Believe It
Hunt You Down
Harness (Bliss)
Run Gospel Singer

Referanser:
Jon Spencer Blues Explosion
The Gun Club
LCD Soundsystem

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Klinkokos

Ørene dine kommer til å blø fuzz etter å ha hørt Coconut, og danser du plutselig ut av det blå så skyldes det bare voodoo.

Man bør kanskje ikke ta Archie Bronson Outfit alt for alvorlig hele tiden, men selv om de kan være ekstremt tøysete iblant, så tar det ikke bort fra at de skriver usannsynlig catchy og flotte låter. Singlene fra forrige album, Derdang Derdang, Cherry Lips, Dead Funny og Dart For My Sweetheart, var i en egen klasse, og hvordan i all verden skulle Coconut følge opp det?

Jo, Shark's Tooth og helt avsindig funky Chunk har allerede gjort jobben for trioen faktisk, og sistnevnte må jo være en av de desidert tøffeste låtene så langt i år. Med en luring av et gitarriff og et kanskje enda lurere bassriff sammen med en vokal som knapt kan ustråle mer cool enn dette, så har det blitt en umiddelbar klassiker.

De står uten tvil for en leken tilnærming til låtene, kanskje spesielt når det gjelder perkusjon, denne gangen slik som før, og det har gjort at de har greid å utvikle et helt unikt sound. Denne gangen er banalitetene understreket av en særdeles interessant produksjon, gjort av selveste Tim Goldsworthy og bandet selv. Og det er for det meste så antismooth som man får det, men den rufsete og scuzzy produksjonen vi nå sitter med er på ingen måte frastøtende, tvert i mot! Det har blitt en del av det gjenkjennelige uttrykket som gjorde at vi ble tiltrukket av debuten Fur fra 2004, men i helt ny drakt på dette tredje albumet.

At Goldsworthy står bak noe av produksjonen har nok en del å si for retningen Archie Bronson Outfit har tatt, og det er jo et stykke fra elektroband som for eksempel LCD Soundsystem og Cut Copy til dette. Og her ligger kanskje nøkkelen til den svært interessante sounden de har funnet frem til her, at tilsynelatende subtile innhopp av elektroinspirerte strukturer har blitt innført i bandets allerede lett gjenkjennelige sound. Den strålende Chunk er et perfekt eksempel på dette. Resultatet føles skittent og til å begynne med nesten feilskrudd. Og skrudd er det så absolutt uansett hvor mye du hører på det, men her er definitivt lite feil å finne.

Archie Bronson Outfit har blitt et fuzzy lite mesterverk av et album helt fra første sekund. Magnetic Warrior høres ut som voodoo - tribale trommer, groovy fuzz og en virkelighetsfjern vokal gjør det til en absurd intro til Coconut.

På Coconut beviser Archie Bronson Outfit at det går an å lage et jevnt og gjennomført album og samtidig leke seg og gjøre byks fra side til side i tide og utide. Selv når de går løs på noe som kan minne om en ballade på Bite It & Believe It så funker det ulovlig bra. Selv når de kjører på med i utgangspunktet ordinære riff på You Have A Right To A Mountain Life/One Up On Yourself, så greier de å gjøre det til et monster.

Få denne magiske trioen til Norge umiddelbart. Den spik spenna gærne trommisen er verdt det alene, og nå har de definitivt nok låter til noen helt absurd bra konserter!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Waits - Blood Money

(Anti)

Tom Waits er tilbake i sin aller beste og mest imponerende form.

Flere:

Ralph Myerz & The Jack Herren Band - A Special EP
St. Vincent - Actor