cover

Love Symbol

Prince

CD (1992) - Paisley Park / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
R'n'B / Funk / Hip-Hop / Poprock / Jazzrock

Spor:
My Name Is Prince
Sexy M.F.
Love 2 The 9's
The Morning Papers
The Max
Blue Light
I Wanna Melt With U
Sweet Baby
The Continental
Damn U
Arrogance
The Flow
7
Ang God Created Woman
3 Chains O' Gold
The Sacrifice Of Victor

Referanser:
Jimi Hendrix
OutKast
The Time
Michael Jackson

Vis flere data

Se også:
The Vault: Old Friends 4 Sale - Prince (1999)
Dirty Mind - Prince (1980)
Controversy - Prince (1981)
1999 - Prince (1982)
Purple Rain - Prince (1984)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


My name is Prince, and I am funky!

Av de beste albumene fra Prince de siste 15 årene er Love Symbol, som raver høyt over det han laget resten av 90-tallet.

Gardinene går til side med My Name Is Prince, en hardtslående åpning som med sitt tunge bassriff tar lytteren gjennom Princes oppfatning av pop. Like etter Love Symbols utgivelse endret Prince riktignok artistnavn, og ble deretter blant annet kalt The Symbol etter symbolet som preget fremsiden av albumets første opplag.

I 1992 var det for undertegnede pur magi rundt åpningssekvensen; det var som en første soloppgang rundt tidenes morgen. Princes nye musikalske retning etter hans storhetstid på 80-tallet var staket ut på den svakere, men oftere fremhevede Diamonds and Pearls, der The New Power Generation debuterte som backingband som arvtakeren etter The Revolution. Like fullt var det ikke før på Love Symbol, med sitt hardere og mer varierte lydbilde at det virket helstøpt. Vi møter en rappende Prince fra begynnelsen, der Sexy M.F. med sin smått provoserende lyrikk tar kun det beste ut av jazz/funk-hatten han så ofte senere har plukket fra. I tiden etter at han ble et Jehovas Vitne, rundt The Rainbow Children-utgivelsen i 2001, har stoff av tilsvarende eksplisitt natur blitt tonet ned og ekskludert i livesammenheng.

Den ukonvensjonelle låtprogresjonen fortsetter i den lett jazzete og funky Love 2 The 9's. Ballader har aldri vært den purpurrøde majestetens sterkeste side, men som den musikalske kameleon han er kan kvalitet ristes ut av ermet tilsynelatende på kommando, og The Morning Papers står som en av de bedre låtene med hvilepuls han har begått.

Apropos bassriff, det vises muskler på pumpende The Max og I Wanna Melt With U, frekkheter vi siden knapt har sett igjen. Damn U er det nærmeste vi kommer Prince som Sinatra-imitator i Vegas, mens vi i 7 har en ren popsingle. Bekreftelsen på at tidvise gitargudreferanser er på sin plass får vi i slutten av 3 Chains O' Gold, der økseskaftet trakteres med storstilt teft. Det eneste som virker overflødig på albumet er den enigmatiske Princes samtaler med Kirstie Alley mellom en del låter, men Princes natur tatt i betraktning er dette ikke en større snodighet enn en kan forvente.

I tiden etter Love Symbol skulle det bli mange kamelhår å fjerne fra munnviken før Prince igjen var tilbake i form. Han hadde gode stunder på både Gold i '95 og Rave Un2 The Joy Fantastic i 2000, men ikke før Musicology i 2004 var all tvil om Prince igjen kunne prestere borte. Måtte Love Symbol med tiden gis sin velfortjente lovprisning.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky

(Constellation)

Elsk eller hat: nok et post-apokalyptisk manifest fra kanadisk kollektiv.

Flere:

John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt
Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream