cover

Waiting For the Bricks to Fall

Midnight Choir

CD (2003) - S2 / S2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Norwegian depression / Dunkelpop / Voksenrock

Spor:
Into the Dark
Will You Carry Me Across the Water?
Last Chapter
Motherless Child
Requiem
Mrs. Donald
Depths Of the Earth
Calling the Land
Long Time Ago
Can't Feel a Thing

Referanser:
The Walkabouts
Woven Hand
Talk Talk
Höst

Vis flere data

Se også:
All Tomorrow's Tears - The Best Of Midnight Choir - Midnight Choir (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Høst i hodet

Melankolikerne tråkker videre på omtrent den samme stien som før uten at det blir gjentagende.

Sommeren 1999 gikk jeg til innkjøp av Midnight Choirs tredje skive Amsterdam Stranded. Den ble soundtracket til både sofakos og leggetid. Den ble spilt til alle døgnets tider og ethvert humør. Jeg kan faktisk ikke huske å ha hørt på noe særlig annet i denne perioden. Siden da har Midnight Choir vært et band jeg har trukket fram på kjølige høstkvelder eller til en god bok. De har ikke surret like jevnlig i CD-spilleren, men vært gode å ha innimellom.

Noe stilskifte forventer man vel ikke av dette bandet. Også denne gangen beveger de seg i de omgivelsene vi kjenner dem. Det høres kanskje noe mykere ut, men fansen blir neppe skremt bort. Paal Flaatas stemme er fortsatt noe av det behageligste man kan utsette seg for. I alle fall når det kommer til vokalister. Denne gangen har låtskriver Bystrøm spart en låt til seg selv også. Stemmen hans er noe mer ordinær, selv om den absolutt duger.

Chris Eckman er nok en gang på plass i kontrollrommet og har fått med seg Talk Talks Lee Harris for å hjelpe til med trommer og annet rytmerelatert. På flere av låtene bidrar en gruppe på strykere fra Tsjekkia. Disse legger et pent teppe av vellyd under trioens fremføringer. I tillegg får man høre et akademisk kor fra Slovenia på Long Time Ago.

Plata har flere pirrende og bevegende ballader. Will You Carry Me Across the Water er stor i lydbilde og stemning. I samme kategori befinner Last Chapter seg, og det er herlig å høre Paal Flaata dra til. Brytningen mellom de dypere og de mer rocka partiene er fantastiske i den sistnevnte låta. Dette er i det hele tatt en veldig jevn plate uten fyllmateriale eller tamme innspillinger.

Waiting For The Bricks to Fall forvirrer meg til å plutselig tro at det er høst ute. Så store stemninger kan den sette i sving. Likevel synes jeg ikke den planter seg inn i ryggmargen eller stryker som en bue over nervene slik Amsterdam Stranded gjorde. Den mangler kanskje det siste lille ekstra i spenning for å bli et av bandets melankolske høydepunkt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds

(Jeepster)

Eventyrlig samler fra et band som i sin tid ble skrotet til fordel for Kathrina and the Waves, om enn bare på film.

Flere:

Fleet Foxes - Helplessness Blues
Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4