cover

Sad Days

Alice Texas

CD (2003) - Fargo / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Indierock / Americana

Spor:
South of Heaven
Where I'd Become
Sad Days
Run to You
Coney Island
X's For Eyes
Lonely One
Trampis Haire
For the Horses
New Leaves

Referanser:
PJ Harvey
Calexico
Nick Cave and the Bad Seeds

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En bit Texas i New York

Et mystisk musikalsk univers med like deler veikro og kaffebar, hvor P J Harvey står bak disken begge steder.

Alice Claire Schneider kombinerer storby og lansbyrock i sin trio Alice Texas, her er det både landevei og asfalt i ett. En lett forklaring vil være å påstå at hun høres ut som en amerikansk PJ Harvey. Låtene er mørke og skitne, med preg av desperasjon og bandet, bestående av medlemmer fra The Vanity Set, kråler seg gjennom musikalsk gjørme på sitt eget trege vis.

Tempoet er som oftest ganske lavt. Låtene snirkler seg fram ved hjelp av beskjedne gitarer og en stemme med mye lengsel. Schneiders stemme gjør seg godt til denne type musikk og den sparsommelige instrumenteringa kler låtene. Likevel kunne litt mer variasjon hevet skiva noe. De triste historiene er nemlig ikke så interessante i lengden at de rører ved hjertet. Hodet kan også gå litt lei i all melankolien.

PJ Harvey-inspirasjonen kommer helt til overflaten på en låt som Where I'd Become. Er dette rett og slett en hyllest? På en av platas fineste låter, Run to You, kommer cowboyhatten på plass og bandet nærmer seg americana-rock. Ellers går en del av låtene litt i hverandre. De blir som tidligere nevnt en haug av følsomhet og depresjon uten særlig mange lysglimt.

Sad Days er ei skive du godt kan plukke med deg fra platebutikken om du trenger noe å grine til etter et samlivsbrudd eller om du generelt ønsker å kose litt med depresjonene dine. Det finnes riktignok enda finere skiver man kan gjøre dette til, men denne holder absolutt mål. Den er som oftest både forsiktig nok og skjør nok til at den kan være en likestilt venn i nøden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pat Jordache - Future Songs

(Constellation)

Ikke særlig vakkert – men desto kulere noise-pop fra Montreal.

Flere:

Kid Loco - Kill Your Darlings
Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago