cover

Look Away, Kids

Bandkind

CD-EP (2003) - Pale Horse

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
Audience
Love Strikes Back
No Overstatement
Elsie's Poem
Nihil Sleighride

Referanser:
Sissy Wish

Vis flere data

Se også:
As You Ride Through - Bandkind (2001)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


For the sake of...

Norsk indierock på det jevne, med en uventet coverlåt til slutt.

Kraftfull, men litt svevende indierock - slik kan man karakterisere innholdet på Bandkinds andre EP. Fire egne låter og en cover, alle med drama og mystikk. Vokalist Elisabeth Hatlenes er et naturlig midtpunkt, mens gitarist Thomas Drefvelin ligger som stemningsskaper like bak. Det blir både mørkt og dystert, uten at det noen gang blir skikkelig uhyggelig.

Selv om ingen av de egenproduserte låtene er potensielle hits har et par av dem refrenger som kan smyge seg inn i hukommelsen. På balladen Elsie's Poem blir den akustiske gitaren hentet fram. Denne skiller seg litt fra de tre første med sitt mer beskjedne uttrykk. EPens overraskelse er likevel Turbonegers låt Nihil Sleighride (opprinnelig på Never Is Forever). Her serveres den i noe mer følsom drakt. Den er nok ikke like sterk som originalen, men bandet har klart å sette sitt eget preg på den. Svorne Turbo-fans ønsker kanskje å kjøpe denne utgivelsen, da den inneholder noen ord fra Hank von Helvete midt i låta.

Bandkind har absolutt noe på gang. Lyden har fortsatt et lite demopreg, og bandet trenger et enda sterkere og mer særegent uttrykk for å markere seg. Man skal ikke se bort fra at denne gjengen kan få til akkurat dette.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motif - Expansion

(Aim)

De unge nordiske jazz-kometene i Motif er på vei inn i stratosfæren med lysets hastighet, og de kan slå ned et sted i nærheten av deg.

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different