cover

Toronto/Oslo

Le Corbeau & Slim Twig

Vinyl 7" (2009) - Best of Both Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Toronto & Oslo

Splitsingle med norske Le Corbeau og Slim Twig fra Canada.

Best of Both Records er en etikett som visstnok skal kople artister fra Toronto med artister fra Oslo på syvtommere. Bra tiltak, og først ut er Tortontos Slim Twig og Oslos Le Corbeau. Norge først:

Le Corbeau er forlengst plassert som prime cut på hovedstadens rockscene, og deres Night Stroll er hentet fra debuten Evening Chill/Montréal of the Mind (2009). Dette er altså seks elegante minutter i tradisjonen til The Birthday Party, Lime Spiders og Beasts of Bourbon. Vi snakker rock noir; dresskledd tungsinn og purpurrød mystikk i hypnotisk runddans, ikke helt ulikt The Pink Room i Twin Peaks.

Slim Twig er artistnavnet til en viss Max Turnbull, som tross sin unge alder (født i 1988) allerede har en saftig katalog bak seg og med påfølgende skryt i hjemlandet. Jeg er ikke kjent med hans foregående utgivelser, men de to korte snuttene som ligger her bidrar bare til å pirre en viss nysgjerrighet. Det låter som en corny miks av Suicide/Bowie på førstesporet, mens det underlige andresporet er en instrumental kuriositet av horrorlounge, som en slags snål krysning av Jim O'Rourke og Fantômas. Slim Twig er definitivt en artist det er greit å følge videre, selv om Bar Fight og Chime Empire ikke etterlater de dypeste sporene i historien.

Utgivelsen er begrenset i 500 eks. og er selvsagt vel verd å plukke med seg.