cover

Tourist

St. Germain

CD (2000) - Blue Note / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronika / Techno / Blues / Ambient / House / Dub

Spor:
Rose Rouge
Montego Bay Spleen
So Flute
Land Of...
Latin Note
Sure Thing
Pont Des Arts
La Goutte D’or
What You Think About...

Referanser:
Ludovic Navarre

Vis flere data

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Genialt fransk utspill!

St. Germain gir deg solid chill-out å fordype deg i både der ute og hjemme.

Herlig, herlig! Geniet Ludovic Navarre briljerer her med noe av den heftigste miksen av databasert og live-musikk jeg har hørt. Hvis Tourist hadde vært et menneske, hadde personen vært ikledd jazz-klær, hatt på seg house-sko og brukt en PC som hatt. Her er det nemlig bevegelse helt i skjæringspunktet mellom jazz, i god Blue Note-forstand, og tunge houserytmer snekret sammen på Navarres PC. Forferdelig moderne, forferdelig riktig, og direkte deilig! St. Germains første utspill var Boulevard langt der bak i 1995, det har vært vel verdt å vente så lenge på noe så godt.

Åpningskuttet Rose Rouge sitter som en klegg på rumpa, og får deg til å innta lett maniske dansebevegelser på grunnlag av en gjennomført uforløst spenning som gjennomsyrer hele låten. Pustepausen Montego Bay Spleen (?!) gjør at man får slappet litt av, før det igjen durer av gårde med So Flute, en genial houselåt paret med en fløyte som er så hektisk at den får Steinar Ofsdal til å ligge parkert i grøfta. En komplett gladlåt som må være en gavepakke til en hver oppegående DJ. Høydepunktet på Tourist ligger likevel i Sure Thing, en tung bluesaktig houselåt med vokalsamples av noen som umiskjennelig høres ut som John Lee Hooker på en mørk lørdagskveld. Suggererende og dystert, men samtidig vakkert og lekende.

Med tanke på alle gode ting som skjer i Frankrike for tiden (Air, Daft Punk m.fl.) er det på tide å fortrenge rødvins- og konjakkboikotter og bøye seg i støvet for "The French touch", den nye franske bølgen. Og den lar jeg med glede skylle over meg. Fersker du dattera di eller guttungen mens de setter på denne skiva, bør du forhøye ukelønna deres!!!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Samara Lubelski - The Fleeting Skies

(The Social Registry)

En makeløs ode til naturen, som bergtar og forvirrer.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt