cover

Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go

Jason Molina

LP (2006) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Sadcore / Lo-fi / Akustisk / Singer/songwriter / Folk

Spor:
It's Easier Now
Everything Should Try Again
Alone With the Owl
Don't It Look Like the Rain
Some Things Never Try
It Must Be Raining There Forever
Get Out Get Out Get Out
It Costs You Nothing
Let Me Go Let Me Go Let Me Go

Referanser:
Songs: Ohia
Palace Brothers

Vis flere data

Se også:
Pyramid Electric Co. - Jason Molina (2004)

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Fortapt

... hele verden står stille under en måne som lyser litt svakere for hvert minutt ...

"I lived low enough so the moon wouldn't waste its light on me..."

Jason Molina er fanget i skogen igjen.

Han har for lengst gitt opp å komme seg ut i lyset, noe vi fikk bekreftet da han med Magnolia Electric Co ga ut den nesten uvirkelig rørende "What comes after the blues" i fjor og på gode - men ikke like sammensatte - "Fading trails" nå i høst.

"Let me go let me go let me go" er på mange måter like voldsom og gripende, selv om instrumenteringen er mer begrenset denne gangen. Han spiller gitar, piano og orgel med forsiktige fingre, mens det alltid er stemmen som driver melodiene videre. På de tre siste sangene – Get out get out get out, It costs you nothing og Let me go let me go let me go - bruker han elektriske trommer. Det låter mindre Neil Young & Crazy Horse i den røde kjelleren, og mer Songs: Ohia på kanten av den vindfulle klippen.

Det låter selvsagt veldig, veldig vakkert.

Ingen synger på en like stemningssettende måte som Jason Molina. Ordene hans inneholder så mye dybde at de får Midgard i "Ringenes herre" til å minne om Kardemommeby. Forskjellen er at Sauron og Nazgul-gutta forlengst har plyndret og drept både tante Sofie og politimester Bastian og latt byen stå igjen som en rykende gravplass full av tidlige farvel, urettferdige tap og håpløs tomhetsfølelse. Til slutt er det Molina som står igjen, med gjørme til knærne og blod på hendene, mens asken snør over hodet på ham.

På "Let me go let me go let me go" er Molina fremdeles en hjemløs hund under stjernene. Han vandrer tunghjertet mellom forlatte poster på søken etter noe han hele tida vet han ikke kommer til å finne. Ulven som skrapte mot døra hans er mett på blod, og det er som om hele verden står stille under en måne som lyser litt svakere for hvert minutt som passerer, mens Molina forviller seg dypere og dypere inn i skogen.

"Moon above my light
starts fading out
I live for nothing anymore..."


Mørkere sanger enn Don't look like rain finnes vel knapt. Håpløsheten utgjør en tett tåke over den mørke skogen, og Molina står fast i sin egen fortapelse, mens ugler, ulver og spøkelser danner et stadig strammere belte rundt ham.

På flere av sangene på "Let me go let me go let me go" tar Molina utgangspunkt i at han allerede er omkommet, eller at livet hans er så håpløst fortapt i ensomhet og lengsel at han er som død å regne, selv om han har både puls og hjerteslag. Everything should try again er en av hans mer håpefulle titler, men handler om å tegne sin egen grav, forbanne stillheten og ta toget til Ohio - for å få sett byen én siste gang før den forsvinner.

Når han synger Alone with the owl, It's easier now og It must be raining forever drar han meg med ned et sted der ensomheten er så tung at livet rundt plutselig får forsterket mening.

For disse sangene høres jo nesten ut som de skrevet for å dø til.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 9/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dungen - Skit I Allt

(Sublime Sounds)

Skit I Allt er ypperlig kur mot eventuelle høstdepresjoner, deilig melankolsk oppløftende i all sin tidløshet.

Flere:

Nuno Canavarro - Plux Quba
Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark