cover

Misdemeanor

Misdemeanor

CD (2002) - Muse Entities / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Stoner / Tungrock

Spor:
Let Me Know
Not the One
Annoying
Mastery
The Beer Hunter
Knowing
Parashoot
It's So Big
Trust
6R12

Referanser:
Black Sabbath
Kyuss

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mean Machine

Tung svensk rock preget av 70-tall og moderne seige varianter som treffer sånn cirka midt på treet.

Dette bandet har holdt på i over ti år, men er først nå klare med sin langspiller-debut. I studio har de hatt med seg Entombeds Alex Hellid, som også er deres plateselskapssjef. Innholdet er tung og seig rock, ti låter med sterke referanser til eldre heavy rock. Det oser Black Sabbath av alle de 37 minuttene dette varer. Det blir aldri reindyrka stoner, men heller en slags rock'n'roll-variant.

Gitarduoen Jenny Möllberg og Sara Fredriksson drar i gang noen mektige riff. Kanskje ikke verdens mest oppfinnsomme, men tøft er det. De får til et massivt, sløyt og hårete sound, uten å kopiere andre band i samme bås. Misdemeanor på sitt beste beveger seg som en ti meter høy hunndjevel på jakt etter mannebein.

Vera Olofsson tilhører Ozzy Osbourne-skolen av vokalister, selv om hun kanskje ikke når helt opp til mesteren. Gitarveggen er ofte i sentrum av begivenhetene, sammen med bulderet og brakingen fra rytmeseksjonen gir den ofte lytteren lyst til å riste litt på luggen. Den låta som markerer seg etter de første gjennomlyttingene er The Beer Hunter. Mye på grunn av det underlige koret først, men også fordi dette er en av låtene som fenger aller mest.

Selv om det i blant låter svært så heftig mangler bandet de helt store låtene. Dette gjør at Misdemeanor foreløpig har litt igjen på å rykke opp i heavy rockens elitedivisjon. De har absolutt noe godt på gang, og kan med større variasjon og arbeid med låtene være verdt å følge med på ved neste korsvei. Denne gangen ble det et par hakk for anonymt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Dining Rooms - Numero Deux

(Guidance Recordings Inc.)

Overraskende lekre bølger fra Italia strekker seg over Frankrike og når helt opp til norsk kyst.

Flere:

Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See
Wire - Red Barked Tree