cover

Master of Disguise

Apples & Milk

CD-EP (2007) - Interregnum

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Akustisk / Singer/songwriter

Spor:
Up & Away
Remembering 06:45 AM
Master of Disguise
You Said Hello
Starry Eyes
The Difference Between

Referanser:
Kings of Convenience
José Gonzáles
Iron & Wine

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Eplepop med melkebart

Lovende og lavmælt fra Bergen. 6 spor med drag av høst og elegant melankoli.

Magnus Reiten er en purung herremann, men han har allerede rukket å sysle med sitt soloprosjekt Apples & Milk i noen år. Master of Disguise er en EP bestående av 6 spor "recorded in basement & bathrooms 2004-2007", som det står i den eksklusive og flotte utgivelsen (bare 300 eks. er trykket) fra den nystartede etiketten Interregnum.

Stavanger-gutten Reiten har nå bosatt seg i Bergen, det er kanskje et naturlig oppholdssted for en slik type artist. Han har nemlig noe regntungt ved seg, litt i nærheten av Kings of Convenience i uttrykket, mens andre naturlige referansepunkter kan være Iron & Wine og José Gonzales. Det er vel heller ikke frekt å anta at hovedpersonen kan sin historie av lavmælte visefolk-artister. Jeg håper og tror godeste Reiten har de kvaliteter som skal til for å gjøre mer ut av seg enn det han får ut av disse relativt enkle, men dog sjarmerende låtene.

Vi snakker her altså om relativt følsom, akustisk visepop med høstlige farger og melankolsk skydekke. Denne korte smakebiten viser nemlig at Reiten har mye positivt å bygge videre på; et øre for gode melodilinjer og en behagelig, myk stemme. Avslutteren The Difference Between viser også at han kan lage iørefallende pop med et snev av storslagen dramatikk, noe han med glede kan bygge videre på fremover. Den dorme stilen kan både være en styrke og en svakhet. Reiten er fremdeles ikke sterk nok som artist til å vise seg bak det lodne skyteppet han har pakket rundt seg, og det bidrar til å anonymisere potensielt lovende låter.

Inntil låtmaterialet er et par knepp sterkere og noe mer originalt, så lagrer vi denne under "lovende", og venter i relativt bedagelig spenning på den videre utviklingen av Apple & Milks karrière.

Interregnum skal ellers få et par godord på veien for utførelsen av denne fine utgivelsen, og en lykkeønsking sendes til det som ser ut til å bli en spennende etikett.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire

(Too Pure)

Mcluskys tredje og kanskje beste skive er en frydefull utøvelse i pulveriserende støyrock.

Flere:

Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf
Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics