cover

Endless Night

Weeping Willows

CD (1999) - Grand / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock / Pop

Stiler:
Rock'n'Roll / Crooner / Cocktail / Voksenrock

Spor:
When I'm Still strong
True to You
Emptiness
I Close My Eyes
By the River
When You're Asleep
The Truth in Your Eyes
Catherine
Where Will You Stay?
Stay With Me
Nothing or All
Looking For a Love
Endless Night

Referanser:
Elvis Presley
Roy Orbison

Vis flere data

Se også:
Into the Light - Weeping Willows (2002)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Tårevått

Alvorlige svensker i dress lager historisk og søtladen plate.

Dette er den andre utgivelsen fra de populære og hyggelige svenskene. Det tidligere coverbandet har funnet sin egen uttrykksmåte på en imponerende selvsikker måte, og har lykkes både kunstnerisk og kommersielt med sin ikke akkurat tidstypiske stil.

Å tre inn i Weeping Willows dresskledde og stilfulle verden er som å skru tiden flere tiår tilbake. Til en tid der uskyld, anstendighet og krom var sentrale begreper i samfunnet. Enten man liker det eller ei, er det vanskelig å komme utenom deres relativt opplagte innflytelseskilder. Magnus Carlssons alvorlige fløyelstenor gir ærbødige vink til størrelser som Elvis, Roy Orbison, Scott Walker, Morrissey og Mark Hollis. Det vil si store deler av moderne musikkhistorie.

Hans dominans blir denne gangen satt på prøve, ikke bare av det store bandet, men også av Stockholm String Sessions som får boltre seg kraftig, og bidrar til at Endless Night får både et mykt og pompøst uttrykk som av og til tråkker over i det rent svulstige. For den som foretrekker bandets mer kontante side anbefales derfor heller et konsertbesøk.

Med som gjestevokalist finner vi også Titiyo (på When You're Asleep). Det er bare fint, da Carlsson kan bli noe påtrengende over tid.

Tittelkuttet bør nevnes, da den er perfekt som soundtrack til siste dans på bygdahuset. Den er med på å underbygge bandets røtter som landsbygdas sønner i et fiktivt Karusmäki-landskap, til tross for de sofistikerte elementene de har lagt seg til.

Dette er både en historisk og søtladen plate, som det er fort gjort å spise seg mett på, og Weeping Willows fremstår fortsatt mer som deler av en kulturarv enn som innovatører.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat

(Rune Grammofon)

Bli med på landet inn i et velkjent landskap, og la In the Country få deg til å se det med nye øyne.

Flere:

Simon Joyner - Out Into the Snow
Gluecifer - Automatic Thrill