cover

Avi Buffalo

Avi Buffalo

CD (2010) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Indiepop / Indierock

Spor:
Truth Sets In
What's in It For?
Coaxed
Five Little Sluts
Jessica
Summer Cum
One Last
Can't I Know?
Remember Last Time
Here's Your Dirty Mind?

Referanser:
The Shins
Rogue Wave
Neutral Milk Hotel
The Morning Benders

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tidvis perfekt pop

I år er det Avi Buffalo som har gitt ut skiva som man venter på hver eneste vår og sommer!

Det er ingen overraskelse at Avi Buffalo kommer med Sub Pop logoen klistret bakpå coveret, det kunne manne nesten gjettet når man hører dette unge bandet. Og mens vi venter på nytt fra The Shins, og Rogue Wave stakk sin kos, så er Avi Buffalo et naturlig valg. Og et knallbra valg også!

Singelen What's It In For? kunne like gjerne vært en låt på begge de to første skivene til The Shins, men er til gjengjeld minst like bra som hva som nesten hvilken som helst av låtene der, og er en klassiker av samme kaliber som So Says I fra Chutes Too Narrow.

Det går altså i svevende arrangementer med akustisk gitar i bunn, og vokaler som griper fatt i alt den omgir seg med. Det er tydelig at de har studert både virkemidler og låtskriving fra sine forbilder, men det er heldigvis like tydelig at de til en viss grad har greid å formidle de på eget vis.

Bittersøtt er det selvfølgelig hele veien, vi snakker tross alt om en gjeng i slutten av tenårene, og ikke minst så er de fra Long Beach, California. Dette medfører en unik evne til å få de ungdommelige dilemmaene til å fremstå som det viktigste i verden, og mer skal det vel ikke til for å minne hver og en av oss på om at det faktisk var slik.

De kommer til å bli en viktig del av lydsporet til 2010 med denne debuten, det er det ingen tvil om. Og timingen kunne vel knapt vært bedre! En eller annen norsk festival med litt vett burde ha kastet seg over dette bandet for lenge siden. Har de ikke det, bør de gjøre det umiddelbart. Avi Buffalo er på ingen måte en tvers gjennom knallbra skive, men høydepunktene er intet mindre enn magiske.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wauvenfold - 3fold

(Wichita)

Liker du lyden av små trekkoppdyr? Her er musikken for deg!

Flere:

Grey de Lisle - The Graceful Ghost
Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster