cover

Keep It Turned On

Rick Astley

CD (2001) - Polydor / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Disco / Easy Listening / Europop

Spor:
Sleeping
Wanna Believe You
What You See Is What You Don't Get
Breathe
One Night Stand
Don't Ask
Keep It Turned On
Romeo Loves Juliet
Let's Go Out Tonight
Full Of You
Miracle

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Overraskende bra comeback

Rick Astleys stemme bak Stock, Aitken & Watermans maskinpop var ikke 80-tallets beste øyeblikk.

Men noe var det jo der. Den nevnte stemmen. Og kanskje en og annen melodi som skinte gjennom ståket fra produsent-trioen som en stund hadde enerett på førsteplasser på britiske hitlister.

Etter to album fikk Ricky-Boy nok, og tredjealbumet kalte han ganske enkelt Free. Bra var det også, jeg husker jeg likte det godt - dengang til min store forbauselse. Og de beste låtene stod Rick bak selv.

Etter svanesangen med Body & Soul i 1993, som ikke gjorde nevneverdig av seg kommersielt sett, har Rick Astley holdt en meget lav profil.

Og her er han altså, tilbake med et forfriskende bra comeback-album, Keep It Turned On. Med lave forventninger skal det kanskje ikke så mye til heller? I alle fall er Keep It Turned On en CD som står støtt på egne bein, uavhengig av mannens fortid.

Ikke minst viser Rick Astley en forbløffende evne til å være oppdatert, her er ikke mye 80-talls retro, heller noe sent 90-tall. Men det får vi tåle. Rick synes sikkert det er moro å være tilbake i studio igjen, og da er det nok gøy å leke seg med "moderne" effekter slik som "auto-tune"-greia Rick såvidt toucher innpå i låten Wanna Believe You (en discopoppis så det holder, for øvrig) og tittellåten.

Balladene er her også. One Night Stand er en bånn ærlig sak om akkurat det tittelen antyder, et tema sjelden behandlet så romantisk som her. Romeo Loves Juliet er en moderne vri på den klassiske historien, med mobiltelefoner og det hele. Don't Ask er likevel den vakreste av dem alle, i mine ører.

Stemmemessig er dette mer enn holdbare saker. Melodisk er det på ingen måter nypløyd mark, men det venter jeg heller ikke. Kun solid pop. Og det er det mye av. Førstesingelen Sleeping er en låt det er "umulig" å ikke like om du først har sansen for popsjangeren. Andresingelen - og tittellåten - Keep It Turned On er ikke langt unna. Med nevnte Don't Ask som sannsynlig tredjesingelvalg skulle det være mer enn bra topplåter nok til å fronte salget av comeback-skiva.

Intelligent pop blir vel et litt for sterkt uttrykk, til det er ikke verken tekster eller produksjon "spesiell nok", men at dette er pop både til bruk hverdags og fest er det ingen tvil om.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


This Is Music Inc. - Krasnapolis

(Black Label)

Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop.

Flere:

Wilco - Yankee Hotel Foxtrot
Serena Maneesh - Serena Maneesh