cover

Neon Kommando

Surferosa

CD-EP (2002) - H10productions

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Rock / Retropop / Europop / New Wave

Spor:
Lucky Lipstick
Disco Love
Long Lust (live)
Trashpop (live)
Elastic Diamonds

Referanser:
Blondie

Vis flere data

Se også:
To Russia With Love - Surferosa (2002)
Long Lust/Let's Go to Bed - Surferosa & Parker (2002)
Shanghai My Heart - Surferosa (2004)
Shanghai My Heart - Surferosa (2004)
The Beat on the Street - Surferosa (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Rosa lebestift.

Et hvileskjær som inneholder to gamle og tre nye mens vi venter på et fullt album.

Et godt gammeldags hvileskjær fra Surferosa. Etter god respons fra både presse og publikum på deres debut, From Russia With Love EP, er Surferosa antagelig det bandet som har gjort flest spillejobber i Oslo og omegn sommeren 2002. Og det er velfortjent, fordi de tilbyr god musikk ispedd en dose party og underholdning, spesielt gjennom vokalist Mariann.

Men de tilbyr ikke mye nytt på denne oppfølger EP'n. Long Lust og Trashpop var begge på forrige utgivelse, denne gangen er de riktignok i live-versjoner fra Øyafestivalen i sommer, og er produsert av NRK PeTre. Disse to låtene gir et relativt godt bilde av hva de kapable til i livesammenheng, og underbygger deres renommé som et band man først og fremst bør se i levende live.

De tre nye sporene har samme forankring i 80-talls pop/punk som de tidligere låtene. Og de gjør det med glans. Lucky Lipstick er en god låt, og har utviklet seg til å bli en livefavoritt i sommer. Disco Love er det samme, og viser at bandet har en evne til plukke essens fra gamle dager, og kle dette i en ny drakt uten særlig sentimentalitet og respekt. De har en åpenbar fascinasjon for denne epoken, og lydbildet er preget av troverdighet. Mariann er svært overbevisende, melodiene er gode og bandet er tight som bare det.

Spørsmålet er om de greier å levere en god langspiller når den tid kommer. Etter sigende skal den komme tidlig 2003. Da må det nok større variasjon til i låtmaterialet, og litt utvikling av lydbildet, for at det skal greie å holde på oppmerksomheten. Eller kanskje de skal holde seg til EP-formatet, som de nå viser at de behersker?

Etter heftig konsertvirksomhet holder Neon Kommando poteten varm for Surferosa, men de må nok slippe et godt album for å bite seg skikkelig fast publikums bevissthet. I mellomtiden får vi håpe at jul varer til påske for Surferosa.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - Alligator

(Beggars Banquet)

Nok ein gong stirar National-skalden og hans menn inn i det lumske gapet på det ustabile kjønns- og sjelelivet.

Flere:

When - Trippy Happy
Diverse artister - Song of America