cover

Win Love Win

Charlotte & the Co-Stars

CD (2007) - Bonnier Amigo / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Bluesrock / Norwegian depression

Spor:
Night Song
Hi Ho Silver
Waiting for the Rain
Oh My God
Be With You
Hurt Myself
Win Love Win
Sign of Weakness
Life of Dead
When Silence Calls

Referanser:
Madrugada
Emmerhoff & The Melancholy Babies
Nick Cave and the Bad Seeds
Oyster
Ricochets

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Babyen ute

Etter mange måneders venting ble endelig den vennlige og gode babyen klar for den store verden.

Charlotte Jacobsen og hennes kompani platedebuterer endelig. Win Love Win ble spilt inn i april 2006, men grunnet mangel på plateselskap kom den først ut i oktober 2007. Det må være utrolig godt for et band som venter og venter, for så endelig slippe sin lille baby ut i markedet.

Vi har etter hvert fått en rekke artister i vårt langstrakte land som har forelsket seg i det amerikanske, melankolske landskapet. Allerede fra første sekund kan man også her trekke paralleller videre til norske band som Madrugada og Emmerhoff & the Melancholy Babies.

Dette er ingen veldig skummel ferd, men en radiovennlig og ganske lett tilgjengelig plate "for folk flest". Man vet stort sett hva som kommer rundt neste sving. Det er litt synd, og jeg skulle gjerne ønsket meg noen få overraskelsesmomenter. Det virker som bandet sikrer seg veldig mye, og man sitter igjen med en følelse av å ha "hørt dette før" - uten at det nødvendigvis er noe negativt. Arrangementene og lydbildet er veldig pent og trygt, og burde absolutt hatt noen overrumplinger for å gi lytteren større mangfold.

Det er dog en del sterke låter her, og noen som fester seg ganske så raskt. Særlig radiohiten Hi Ho Silver, men også flere av de andre påfølgende er gode, og i disse mørke, smådystre melodiene føler jeg både en slags indre glede og en sår smerte.

Charlotte Jacobsen er en svært dyktig vokalist med en vakker stemme. Men i likhet med bandet så skulle jeg ønske at også hun tok noen flere sjanser. Hun synger med innlevelse, men skaper ikke den inderligheten som jeg skulle ønske. Desperasjonen, smerten og lengselen kunne i det hele tatt vært uttrykt sterkere enn det som presenteres.

Det er Alexander Kloster Jensen (Ricochets, My Midnight Creeps) og Frode Jacobsen (Madrugada) som håndterer spakene, og hendene er sikkert og godt plassert. Lydbildet er luftig og veldig Madrugada; gjenkjennelig, men noe likelydende.

Win Love Win er i sin helhet en god debut, med noen svake punkter. Den tar ikke fullstendig av, men er et sikkert og godt håndverk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Suicide - American Supreme

(Blast First / Mute)

Suicide er endelig tilbake, og legger det amerikanske imperiet på skafottet.

Flere:

Gluecifer - Automatic Thrill
John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt