cover

An Elixir for Existence

Sirenia

CD (2004) - Napalm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth / Metal

Spor:
Lithium and a Lover
Voices Within
A Mental Symphony
Euphoria
In My Darkest Hours
Save Me From Myself
The Fall Within
Star-crossed
Seven Sirens and a Silver Tear

Referanser:
Tristania
Theatre of Tragedy
Sins of thy Beloved
Trail of Tears

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kjent oppskrift

Morten Veland klarer ikke å følge opp den gode debutskiva med sitt andre album under Sirenia-banneret.

Black metal-bandene i Norge får mye oppmerksomhet for tiden, og nevnes ofte som Norges kanskje største musikalske eksportartikkel. En genre som ofte blir glemt i denne sammenhengen er gothmetal, hvor Norge også gjør det stort hva salgstall i utlandet angår.

En guru i dette miljøet er Morten Veland, som i 1996 var med på å starte et av de største norske bandene innenfor denne genren - Tristania. Da Veland i 2000 sluttet i Tristania, hvor han hadde stått for mye av låtskrivingen, var det nok mange tilhengere av genren som var skuffet. Skuffelsen skulle derimot vise seg å bli kortvarig. Det viste seg etterhvert at splitten mellom Veland og Tristania ikke førte med seg de negative konsekvensene som nok mange hadde fryktet. Tristania kom året etter ut med World of Glass, en av deres beste utgivelser til dags dato. I tillegg dannet Morten Veland bandet Sirenia, som i 2002 gav ut en meget god debutskive i At Sixes and Sevens. Det som så ut til å bli et svekket norsk gothmetal-miljø utviklet seg til å bli et sterkere. Et nytt band av godt kaliber var kommet til, og Tristania beviser at de kunne levere uten Veland.

Nå er Sirenia ute med sin andre skive, som har fått tittelen An Elixir of Existence. Etter å ha hørt gjennom skiva første gangen var jeg ikke videre imponert. En god del gjennomlyttinger senere er jeg av en litt annen oppfatning, men fortsatt ikke i ekstase. Sirenia leverer varene, men ikke så mye mer.

Stilen er den samme som på At Sixes and Sevens. Vi får servert synthbasert gothmetal i samme gate som Tristania. Lithium and a Lover, som er første sporet ut på skiva, er på mange måter en klassisk Sirenia-låt. Her veksler de mellom harde aggressive partier og rolige hamoniske partier, og mellom growling og ren kvinnelig vokal. Pompøst og elegant på mange måter, men det hele blir fort litt ensformig og kjedelig til tider. Jeg savner de store høydepunktene, rett og slett. Det virker som det opereres med en formel for utformingen av låtene, og at denne blir fulgt litt for slavisk. To låter skiller seg derimot ut fra resten av skiva, og begge er med på å gi skiva et ekstra løft. Den rolige balladen Save Me From Myself, og Seven Sirens and a Silver Tear. Sistnevnte er en piano-intrumental som gir albumet en rolig og vakker avslutning.

An Elixir of Existence klarer ikke helt å strekke seg opp på nivået til forgjengeren, til det er låtmaterialet rett og slett ikke av samme kvalitet. Tilhengere av gothgenren kan nok uansett med fordel sjekke ut denne.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

The Orb - Bicycles & Tricycles
Koop - Waltz for Koop