cover

The Right Way

Asstronaut

CD-single (2003) Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
The Right Way
Go Go Girls
Go Go Girls (video)

Referanser:
Jokke & Valentinerne
The Sex Pistols
Gluecifer

Vis flere data

Se også:
Classy, Filthy & Home Alone - Asstronaut (2003)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Rumponautenes andre

Oppfølgeren til Filthy, Classy, Home Alone ser mer glammy ut, men Gjøvik-bandet har ikke endret stilen.

Asstronaut fremstod på sin debut-EP nærmest som et rettroende '77-punkeband, med tittelen i utklippede bokstaver i en slags DIY-spirit. Nå er estetikken en annen, og bandet fremstår i en mer glossy utgave. Bar overkropp, perlekjeder og stiletthæler har aldri vært min greie, i hvert fall ikke hos menn, men jeg skal ikke henge meg for mye opp i det.

The Right Way er uansett Gjøvik-bandets andre singel, og denne gangen dreier det seg om en ny og en gammel låt, samt en video av et eller annet slag. For å ta sistnevnte først, så lot den seg ikke avspille på min Mac, så da kan jeg ikke uttale meg om kvaliteten på den. Musikken lot seg heldigvis avspille, og Asstronaut fortsetter å levere øspøs punkrock. The Right Way valser rett frem i beste Jokke-stil, men rumponautene synger på engelsk, må vite. Deres bidrag på Vålerenga-hyllesten i 2002 med låten En By, Et Lag viste at de behersker norsk, og akkurat det synes jeg kunne gitt bandet et originalt løft. Musikken er det nemlig ikke noe å utsette på. Vokalisten synger som en blanding av Johnny Rotten og Jello Biafra og bandet spiller tett og kontrollert. Lyd og teknikk ivaretas dessuten upåklagelig av ringrever som Johnny Skalleberg og Tom Kvålsvoll.

Det er fortsatt litt tidlig å mene noe fornuftig om Asstronauts fremtidge karriere, men de har i hvert fall lagt et lovende grunnlag med sine to singler. The Right Way svinger den, men med en ubrukbar video og en gammel låt er ikke denne platen mye å sprette opp skinnjakka for.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Thing - Garage

(Smalltown Superjazzz)

Fra det marginale til mainstream. The Thing viser vei.

Flere:

Wilco - A Ghost is Born
Karl Seglem - Femstein