cover

Work to a Calm

Gemma Hayes

CD-EP (2002) - Source / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Singer/songwriter / Visepop

Spor:
Tear In My Side
I Work Myself Into a Calm
Can't Find Love
A New Day (version 1)
Callas (instrumental)

Referanser:
Joni Mitchell
Sheryl Crow
Belly
Throwing Muses

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En håndfull indieviser

Litt anonymt, men hyggelig fra det nye irske håpet.

Irske Gemma Hayes har fått gode kritikker for sitt debutalbum, Night On My Side. Dette er en EP fra 2001, for øvrig hennes andre. Den var antagelig ment som en forsmak på det som skulle komme, og en av låtene, Tear In My Side, dukket siden opp på albumet. Gemma Hayes viser med denne EPen at hun er en habil popkomponist.

Tear On My Side ligger et sted mellom indiepop og viserock, og er en følsom låt. Riktig fin er den også, på en sommerradioaktig måte. Man kan i og for seg putte I Worked Myself Into a Calm i samme kategori. Begge har et slags svevende drømmepreg. Det kan minne litt om visse 4AD band, og kanskje hun er oppvokst på Belly eller Throwing Muses? På Can't Find Love roes det ned med en hyggelig, men kanskje litt anonym ballade.

Mens de tre første låtene er tatt opp i et fransk studio, er de to siste gjort hjemme hos artisten selv. A New Day er en akustisk sak med et snev av countrypop. Her burde det ha stoppet. Instrumentalen som avslutter det hele er bare kjedelig og unødvendig, og høres bare ut som en lang intro. Instrumentalpop/rock er vanskelig er ikke noe alle takler så godt som de gjerne skulle ønske.

Gemma Hayes fremstår innimellom som en friskere og røffere utgave av en del amerikanske artister, for eksempel Sheryl Crow. Låtene på denne EPen er fine, men totalinntrykket er at det hele blir noe anonymt. De to første låtene vekker størst interesse hos meg, men dette kan også skyldes det arrangementsrelaterte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fall - Reformation Post TLC

(Sanctuary)

Det er over, men dette er begynnelsen. Grinebiter'n har fått med seg essensen.

Flere:

Timbuktu - Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dø
Magnet - On Your Side