cover

This Is Camping

Real Ones

CD (2003) - New Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Folkpop / Poprock

Spor:
Symphony Orchestra
Short Little While
Cold Days
Bratislava
Waltz
Waves
Girl In The Corner
All the Way Back (Shades of Mbaqanga)
Before I Go
Easy
Drifting
If I Call

Referanser:
Hothouse Flowers
Fairport Convention
The Waterboys

Vis flere data

Se også:
Bratislava EP - Real Ones (2002)
Home With the Girls In the Morning - Real Ones (2005)
Home With the Girls In the Morning - Real Ones (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Kæmping

Sjelden har mandolin, pedal steel og popmusikk gått så fint sammen som på This Is Camping.

Just når jeg mente all popsjarmen i Bergen var brukt opp på Ephemera og Popium dukker debutskiva til Real Ones opp og blåser de fleste popheltene av banen. Med en überfengende miks av mandolinfolk, gitarpop og singalongvokal har Real Ones vært et kjærkomment tilskudd til platesamlingen.

Ryggraden til Real Ones er brødrene Chelsom Vogt som har mer enn et ben i britisk musikktradisjon og mer enn en normalt velutviklet sans for gode melodier og enkle tekster. Etter først å ha forelsket meg fullstendig i Bratislava EP på tampen av 2002 har jeg prøvd å analysere meg frem til hva det er med disse tradisjonsbundne låtene som jeg finner så appellerende. Med noen runder av langspilleren This Is Camping unnagjort mener jeg at det er det umiddelbare i alle låtene som virker så ytterst velfungerende og attraktivt. De fleste låtene er rett frem gitar, bass og trommer med fele, mandolin og pedal steel varsomt plassert som krydder underveis. En uslåelig pakke.

This Is Camping begynner forsiktig med trekløveret Symphony Orchestra, Short Little While og den nydelige Cold Days. Vokalen og harmoniene dominerer innledningsvis og fremhever de naivistiske tekstene som går hånd i hanske med den tradisjonelle instrumenteringen. Cold Days er første høydepunkt med et distinkt uttrykk som presenterer Real Ones som et mangfoldig orkester med egenart. Mens Bratislava skinte som en stjerne på forrige utgivelse, fremstår den som noe av et utskudd i dette selskapet - klemt inn mellom den rolige Cold Days og den vemodige Waltz.

Tekstene er ikke nødvendigvis gruppens styrke, men de fremføres med slik skakk sjarm at selv de platteste rim fremstår som høyverdig poesi. Bare sjekk rimerekka på Girl In The Corner: "I said hey Mademoiselle, you look swell / Why don't we check into a motel? / She said hey what the hell". En av de mest lekne låtene på albumet er den spretne All the Way Back (Shades of Mbaqanga) som utvider den musikalske horisonten mot øst på forfriskende vis. Selv om instrumenteringen er relativt tradisjonell, greier gutta likevel å skape en atmosfære av balkanboogie og sigøyner-påvirkning. På Easy går ferden enda lenger øst med tabla som pådriver og strengeinstrumenter som hermer sitaren.

Real Ones har overlevd i musikkbransjen uten å surfe på oppblåst hype eller stedsspesifikke bølger, og til tross for at This Is Camping er for deres debut å regne er de ingen førstereisgutter. Med jevnt og trutt konsertarbeid har Real Ones perfeksjonert sin kunst - en kunst de behersker til fulle på dette albumet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes
Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos