cover

Classy, Filthy & Home Alone

Asstronaut

CD-EP (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
The Game
Go Go Girls
Transvestite
Cop Friends

Referanser:
Dwarves
Turboneger
The Sex Pistols
Ramones

Vis flere data

Se også:
The Right Way - Asstronaut (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


As punk ass Bjørknes High

Partypunk fra Gjøvik-kvartett som man rett og slett blir i godt humør av.

Merkelige omstendigheter førte til at EPen Classy, Filthy & Home Alone ble gjenstand for en landsomfattende "groove-turné", inntil den havnet tilbake på start for en liten stund siden. I mellomtiden har Asstronaut flyttet fra Gjøvik til Oslo, kommet til finalen på So Whats Fight Club-serie (utslått av Zection8 husser je rett) og fått fine omtaler for denne debuten. Jeg snur jo ikke ryggen til noe real punkrock (hørte ikke?!), og ga like godt Gjøvik-bandet sjansen til å overta anlegget mitt noen runder.

Det var ikke dumt i det hele tatt, for dette svinger som bare pokker'n. Guttene har sikkert platesamlinga i orden, for EPen består av fire energiske riffrockere solid tuftet i tradisjonen til Ramones, Sex Pistols og med følere frem til nyere artister som Turboneger og Gluecifer. Asstronaut er ikke de mest svorne modernistene blant oss, og holder seg trofast til ren 76-78-punk. De gjør verken skam på genren eller tilfører den noe særlig nytt. Bandet høres heller ikke ut til å fremheve noe politisk budskap eller noe særlig viktig, annet enn å spre the joy of rock'n'roll i noen fattige minutter.

Jeg kjøper pakka til Asstronaut, og når jeg lukker øynene hører jeg troverdig og fengende punkrock. Når jeg åpner dem ser jeg fire streite juss-studenter med phony navn som skriker ut tekstlinjer som "we are living a rock'n'roll life, ain't got no kids ain't got no wives..."

Men det er vel noe punk i det også.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Josephine

(Secretly Canadian)

Dødens lange skygger gir Jason Molina fornyet gnist.

Flere:

Richmond Fontaine - Post to Wire
Brandy - Full Moon