cover

Unpacking My Library

Currituck Co.

CD (2003) - Trust Me / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Singer/songwriter

Spor:
Concrete
Hang Your Coat
Antichrist
The Collision
Henry
Let It Rain
Where Is My Friend?
Lie Beside Me
Paris
Now You're Leaving
Old Song

Referanser:
Archer Prewitt
Aden
Lambchop

Vis flere data

Se også:
Sleepwalks in the Garden of the Deadroom - Currituck Co. (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Beskjedent

Akustiske viser med lav hvilepuls og gyngende rytmer. Godt å ha på verandaen.

Kevin Barker har i flere år spilt gitar i det amerikanske indiepopbandet Aden, som soloartist går han under navnet Currituck Co. Unpacking My Library ble utgitt i USA over et år tidligere enn i Europa. Den opprinnelige utgaven inneholder noen flere låter og en litt annen rekkefølge. Barker har kontrollen, men får hjelp av blant andre bassisten Eddie Carlson, Mark Greenberg (fra The Coctails).

Her er det ikke mange spor av moderne indie eller jakt på noe trendy. Låtene er dempede viser med undrende og beskjeden innstilling. Litt country, litt folk og litt landevei. Det er slepent og støvete, uten å kunne kalles skeivt eller møkkete. Unpacking My Library gjør seg sikkert godt en veldig varm og rolig sommerkveld på verandaen. Vindstille og avslappende. Slik er også plata, på godt og vondt.

Mange av låtene blir litt anonyme og rører ikke ved noen nerve. Andre blir smått søte og stryker godt gjennom øregangene. En viss popteft kommer til overflaten rett som det er. Det høres ikke ut som om Kevin Barker har det helt bra for tida. Tekstene er småtriste uten at det gjør dette til noen grineplate. Heller en behagelig sjarmør som i blant blir litt fraværende i strengeplukkinga.

Currituck Co. Har laget en veldig uhipp plate, upåvirket av americanaens oppblomstring den siste tiden. Den kan være god å lene seg tilbake mot i avslappende stunder og er dermed grei å ha i hylla. Liker man akustisk musikk i samme tempo som Kurt Wagner (Lambchop) kan denne platen bidra til hvile og rekreasjon i noen uker framover.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
Vapnet - Döda Fallet