cover

Sex, Love And Rock'n'Roll

Social Distortion

CD (2004) - Time Bomb

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Punk

Spor:
Reach For The Sky
Highway 101
Don't Take Me For Granted
Footprints On My Ceiling
Nickles And Dimes
I Wasn't Born To Follow
Winners And Losers
Faithless
Live Before You Die
Angel's Wings
Mommy's Little Monster

Referanser:
Backyard Babies
The Clash
Johnny Thunders
Dictators
Ramones
Hanoi Rocks

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tøff i sola

Mike Ness er tilbake med nye medhjelpere. Sammen tråkker de hardt gjennom kjente bakgater og i strandkanten.

Social Distortion har bedrevet en mellomting mellom hard rock og punk i årevis. Dette er første studioalbum siden 1996, blant annet på grunn av at gitarist Dennis Dannell døde i 2000. Dagens line up inkluderer også Rancid-bassist Matt Freeman, som nylig har tatt over etter John Maurer (sistnevnte spiller på skiva). Frontmann Mike Ness er den eneste som kan kalles veteran i den nyeste utgaven.

Dette bandet har betydd mye for skandinaviske rockere i band som Backyard Babies og Silver. Social Distortion beveger seg kanskje på noe tryggere musikalsk grunn, men man kan fint høre at de nevnte banda har lånt litt herfra. Det er snakk om breial og svært fengende rock. Tatoveringer og boksøl er ikke noe som trekkes fram for imagens skyld. Her er det rockeklisjeer for alle penga. Det er gjort med en ærlighet og åpenhet som forhindrer deg fra å le det hele bort.

Ti nye låter har bandet spilt inn. I tillegg har de inkludert en liveutgave av den gamle godbiten Mommy's Little Monster på den europeiske utgaven. Alt det nye materialet er i velkjent stil. Rock med røtter i 70-tallet, men med oppdatert energi. Sjøl om noen av låtene er litt rolige, viker de ikke fra formelen.

Det er lett å få fot fra første låt av Social Distortion, men til tross for actionpakka rock hele veien, går jeg litt lei midt i plata. Sex, Love And Rock'n'Roll blir for lite utfordrende og spennende i lengden. Den er tøff, men gir for få skikkelige kick.

Sex, Love And Rock'n'Roll er ei trygg skive for deg som forguder Mike Ness. Dette er kjent og kjær rock med en punk-twist. Produsent er Cameron Webb, som for noen måneder siden henta fram den gode møkka i Motörhead. Her har han gått for et rett fram og umiddelbart uttrykk. Social Distortion har gjort comeback med ei streit og stødig skive, men heller ikke så mye mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


When - Trippy Happy

(Jester)

Psykedelisk pop kan aldri bli mer trippy happy enn Trippy Happy – Lars Pedersen er ute med et mesterverk.

Flere:

Årabrot - Solar Anus
Sleepy Sun - Fever