cover

Catfights and Spotlights

Sugababes

CD (2008) - Island / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
R'n'B / Neo-soul / Dance / Funk / Teen pop

Spor:
Girls
You on a Good Day
No Can Do
Hanging on a Star
Side Chick
Unbreakable Heart
Sunday Rain
Every Heart Broken
Beware
Nothing's as Good as You
Sound of Goodbye
Can We Call a Truce
About You Now
She's Like a Star

Referanser:
All Saints
TLC
Kylie Minogue
Madonna
Destiny's Child

Vis flere data

Se også:
Angels With Dirty Faces - Sugababes (2002)
Three - Sugababes (2003)
Change - Sugababes (2007)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


I en tynn tråd

Sugababes har alltid en potensiell hit å tilby, men står stadig i fare for å forsvinne i mengden av substansløse jenteband.

Jentene i Sugababes er tilbake med album nummer seks, og med sin ironiske platetittel Catfights and Spotlights vil de avvise ryktestormen som aldri tar slutt i mediene.

"Here comes the girls" er åpningsfrasen denne gang. De begynner brått og lovende, med de fengende Motown-inspirerte låtene Girls og You on a Good Day. Særlig sistnevnte er original og lekende, og en klar hit. Her får de frem elementer som skiller dem fra andre R&B-jenteband, slik den første landeplagen Overload konstaterte. Dette er en av Sugababes' sterkeste sider, og som til en viss grad har latt dem stå i sin egen klasse.

Jeg har for øvrig alltid irritert meg over bandnavnet deres, som trekker assosiasjoner mot sukkersøt, uorignal jentepop uten substans. Denne beskrivelsen passer ikke Sugababes. Samtidig står de stadig på kanten av stupet til å falle ned i denne båsen. Og uten hjelp fra sterke hitmakere og låtskrivere hadde de sannsynligvis falt ned for lenge siden.

Straks blir det klart at You on a Good Day er det sterkeste sporet på plata. No Can Do er singel nummer to, og følger opp til en viss grad. Den tar overraskende vendinger og flørter med jentepopsjangeren. De følgende sporene faller noe tilbake, med større assosiasjoner til billig britisk pop. Side Chick høres ut som en R&B-låt vi har altfor mange ganger før, og Sugababes forsvinner inn i mengden av dagens stereotypiske jenteband.

Når de omsider går ned i tempo kan det virke som om kvaliteten stiger. Den mer tilbakelente poplåten Unbreakable Heart klarer å holde seg unna de mest klisjefylte oppbyggingene. Og fenger. Men fortsettelsen skuffer, med en rekke av uinspirerende poplåter som ikke gir store inntrykk. De blir altfor anonyme og uoriginale.

Det nyeste bandmedlemmet er imidlertid et friskt pust i den sukkersøte trioen. Amelle Berrabah er en habil sanger med en stemme som skiller seg ut og gir lydbildet en mer original vri. Med sin særegenhet løfter hun opp de ellers så slappe balladene Sound of Goodbye og Can We Call a Truce, låter som ellers hadde går noe umerkelig forbi. På mange måter minner hun om Siobhan Donaghy, som utmerket seg på den første hiten Overload fra 2000.

Avslutningsnummeret er en rolig akustisk versjon av About You Now, kjent fra albumet Change fra 2007. Resultatet er middelmådig, og det eneste jeg fester meg med er svakhetene i stemmene deres, som kommer tydelig frem på denne pianoversjonen. Albumet kunne til fordel vært foruten denne balladen.

Siste nummer viser også at Sugababes blir svakest når de står alene. Et dyktig team holder dem oppe, ikke minst svenske Klas Åhlund. Jeg ble ikke overrasket da jeg fant ut at han har bidratt på både You on a Good Day, No Can Do og Unbreakable Heart, samt tre andre låter.

Catfights and Spotlights når aldri helt opp til nye høyder. Men Sugababes har fremdeles et potensiale som til en viss grad holder dem oppe. Jeg skulle så gjerne ha sett mer av det lekende, originale imaget fra debuten Overload, som ble skapt i blandingen av soul, britisk pop og R&B.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

Love - Forever Changes
Tord Gustavsen Trio - Being There