cover

Mink Rat or Rabbit

Detroit Cobras

CD (1998) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Garasjerock / Soulrock

Spor:
Cha Cha Twist
I'll Keep Holding On
Putty (In Your Hands)
Easier To Cry
Bad Girl
Slummer (The Slum)
Midnight Blues
You Knows What To Do
Can't Do Without You
Hittin' On Nothing
Out Of This World
Chumawa
Breakaway

Referanser:
The Sonics
Thee Headcoats
The Swingin' Neckbreakers
The Dirtbombs

Vis flere data

Se også:
Cha Cha Twist - Detroit Cobras (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Invitasjon til fest

Gammeldags rock, gjort med respekt, humør og en solid dose energi.

Denne skiva er egentlig fra 1998 og gjenutgis nå på Rough Trade. Mink Rat or Rabbit er ikke mindre enn en liten oppvisning i tilbakeskuende og frisk rock'n'roll. Denne gjengen har nemlig gått den gamle rockeskolen. De kliner til med tretten låter som alle holder seg innenfor den klassiske treminuttersramma. Alle låtene er gjort med godt rockehjerte og respekt for stilartene de berører.

The Detroit Cobras spiller garasjerock av den gamle sorten. Det er ganske enkelt, men svært stilig gjort. Vokalist Rachel Nagy er passe tilbakelent og passe frekk for dette rockeformatet. Soundet ligger fint i skjæringspunktet mellom det rå og det søte. The Detroit Cobras gir materialet en liten vitamininnsprøyting, som gir et energisk og positivt tilskudd.

Skiva inneholder tolkninger av stort sett glemte perler fra ulike epoker. Bad Girl er opprinnelig en Oblivians-låt. I'll Keep Holding On er for 60-tallsentusiaster kjent med britiske The Action. Breakaway er en gammel slager som til og med har vært en hit med skuespilleren Tracy Ullman. Ellers vil det nok være en del ukjente ting for de fleste.

Mink Rat or Rabbit er full av godbiter, som tolkes på en fabelaktig måte. Dette er festmusikk for menn med bolleklipp og jenter med stor lugg. På sitt beste er skiva som en date mellom ur-rocken og ur-popen. Det gnistrer kanskje ikke hele veien, men det er tydelig at bandet veit hva de driver med.

Snacks som I'll Keep Holding On, Putty (In Your Hands) og Breakaway gjør det absolutt verdt å gå til anskaffelse av denne skiva. Dette er enkel, men god moro. Ei skikkelig fredagskveldskive som tåler noen runder.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


This Is Music Inc. - Krasnapolis

(Black Label)

Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop.

Flere:

Sufjan Stevens - Seven Swans
Grey de Lisle - The Graceful Ghost