cover

The Orange Billboard

Moonbabies

CD (2004) - Chalksounds

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Shoegaze / Indiepop

Spor:
Fieldtrip USA
Sun A.M.
Over my head
Crime o' the moon
Jets
Summer kids go
Forever changes everything now
Slowmono
Wyomi
The orange billboard
You know how it is

Referanser:
The Postal Service
My Bloody Valentine

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Våren har kommet inn i stua

Hvis bare trærne kunne blitt grønne nå, så hadde jeg vært en eksepsjonelt lykkelig kar.

Chalksounds er en fin liten Umeå-basert indie-label med en fin "gjør det sjøl"-holdning. Jeg har fulgt med på dem en stund fordi jeg alltid synes det er interessant å se hva "småfolk" som dette kan komme opp med. Ofte spytter selskap i den størrelsen og det "miljøet" ut mye kjedelig halvgod og halvdårlig indie, punk og emo.

Men så er det med noen plateselskaper som det er med mange av de anonyme jentene fra ungdomsskolen og videregående. Plutselig treffer du på dem igjen etter noen år, ved en tilfeldighet, og blir stående med store øyne uten helt å fatte hva som har skjedd. Plutselig har de blitt voksne, vakre og vellykkede og har kjærester som er mye kjekkere enn deg selv.

Chalksounds har gitt ut Moonbabies andre album, "The orange billboard", ei plate som mest sannsynlig kommer på min årsbesteliste.

Moonbabies spiller pop, man bør kanskje si indie-pop, men jeg synes disse låtene er så fengende, fine og såpass nær popperfeksjon at jeg helst bare vil kalle det pop. De er en duo av det fineste slaget; gutt og jente, noe som ofte resulterer i vokalharmonier så flotte at de bare er nødt til å få fram et smil på selv den tøffeste Turboneger-diggende Hennes & Mauritz-rockeren.

Lydbildet har litt av alt. For å ikke gjøre det kjedelig. For det er absolutt aldri kjedelig å høre på denne skiva (spesielt ikke med et fint headsett). Det er akkurat passe mengde fuzzgitarer, kassegitarer, tøffe trommer, kule beats, diverse tangentinstrumenter og artige blippe-, zwoop- og svoosjlyder.

Albumet domineres av ganske radiovennlige (men selvfølgelig ikke radiospilte) låter i sånn passe upbeat tempo med bra og catchy refrenger. I tillegg så kommer noen obligatoriske rolige låter, og et par instrumentaler der denne duoen har lekt seg mest med trommemaskiner, artige synther, samples og slikt som fører tankene mine til Postal Service.

Det er et helhetlig og veldig gjennomført album. Man kan høre at alt er veldig gjennomtenkt, og at det er ei plate som er blitt spilt inn over lang tid - og det er jeg glad for.

Men det er én låt som duoen etter min mening enten kunne ha kuttet ut, eller spritet litt opp. Dette er en av de rolige sangene, "Wyomi". Det skal være trist, men her blir de litt vel triste.

Plateselskapet promoterer Moon Babies som en perfekt kombinasjon av My Bloody Valentine, Beatles og Beach Boys. Nå er ikke min My Bloody Valentine-kunnskap på topp, men jeg har hørt nok av både dem og Beatles og Beach Boys til å kunne si meg ganske så enig!

Uansett, så er dette mitt perfekte våralbum. Så hvis bare trærne kunne blitt grønne nå, så hadde jeg vært en eksepsjonelt lykkelig kar. I mellomtida får jeg heller sitte inne og kose meg med dette albumet og vente på at det skal komme vær som er like fint.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"

(Constellation)

Tung og schizofren debut av Godspeed You! Black Emperor-medlemmet Efrim Manuel Menuck.

Flere:

Information - Biomekano
The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells