cover

Roadhouse Research

Smokin' Joe Kubek & Bnois King

CD (2003) - Blind Pig / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Bluesrock / Elektrisk blues

Spor:
Healthy Mama
Tell Me Why
Cryin' Shame
Got to Get Paid
Better Be Getting It On
Runnin' Blind
The Blues Is Still With Us
Make It Right
I Need More
Standing In My Door

Referanser:
Stevie Ray Vaughan
B.B. King
John Lee Hooker
Freddy King
Albert Collins
Luther Allison
Michael Burks

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


The blues is still with us

Disse to herrene gir gitarblues-rock fansen akkurat det de vil ha, verken mer eller mindre.

Mannen med barten lagde 200 Motels, Kubek og King har derimot gjort Roadhouse Research den åttende gangen turnevogna har stått mer enn ei uke på samme sted. Joe Kubek har hjemsøkt barene i Texas & elsewhere i 30 år i selskap med for eksempel gitar-esset Stevie Ray Vaughan og de konger tre, nærmere bestemt B. B., Albert og Freddie King.

Tradisjonen tro fant han i 1989 en perfekt makker i den svarte kongen Bnois King (fra Monroe, Louisiana) etterhvert som den øvrige kortstokken begynte å tynnes. Sistnevnte er en god vokalist og har en jazz-blues-basert gitarstil som komplementerer Kubeks to tonn tyngre blues-rock gitar.

Det dreier seg altså om reindyrket blues-basert musikk her hvor årstallet dette ble spilt inn er uten betydning – vi kunne utmerket godt ha vært i 1975 eller muligens i 2025 med litt heldig utfall av storpolitikken de kommende åra.

Smokin' Joe himself er strålende fornøyd med Roadhouse Research, siden han fikk lov av Blind Pig til å produsere selv. Den blinde grisen ble sikkert bøffa, siden Smokin' Joe spilte så høyt på gitaren sin at det var umulig å høre hvem som gikk inn i kontrollrommet. Resultatet er det ikke noe å si på, liker du blues-gitar er det det du får her, verken mer eller mindre. Ingen av sporene utfordrer fantasien i særlig grad, her er alle de sedvanlige gitarlicks og øvrige klisjeer du kjenner fra utallige slike sammenhenger.

Dette er nevenyttige håndtverkere og ikke nyskapende kunstnere, det ligger på nivået for øl, billiard og damer. Noen kvelder kan akkurat det holde i massevis.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

Fuku - I bakvendtland - Fuku synger Alf Prøysen
The Shins - Wincing The Night Away