cover

Young Criminals Starvation League

Bobby Bare Jr's Young Criminals Starvation League

CD (2002) - Bloodshot / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Indierock / Countryrock

Spor:
I'll Be Around
Flat Chested Girl From Maynardville
Mehan
Bullet Through My Teeth
The Monk At The Disco
Dig Down
What Difference Does It Make
The Ending
I'll Be Around (Redux)
Stay In Texas
Painting Her Fingernails

Referanser:
The Bottle Rockets
Old 97's
Waco Brothers
The Byrds
Flying Burrito Brothers
Gram Parsons

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sønn av far

Det viser seg ofte at sanger som inneholder stedsnavn i tittelen, er meget gode...

Ja, han er sin fars sønn, men familielikheten stopper stort sett ved navnet. Bobby Bare jr. bedriver popmusikk, faren country. Så enkelt velger jeg å si det, verken mer eller mindre.

Bobby Bare jr. skriver bra sanger, men jeg føler at han har en del å gå på. "Young criminals' starvation league" er en ganske ujevn opplevelse. Musikken varierer fra vakre ballader til up-tempo countrypop. Bobby sin sprukne, slepende vokal tilfører noe ekstra til opplevelsen, det skal han ha.

Det viser seg ofte at sanger som inneholder stedsnavn i tittelen, er meget gode. En av årets beste låttitler må være "Flat chested girl from Maynardville". Her bidrar også pappa Bare på koring. Sangen handler om alle "usynlige" jenter med dårlig selvbilde og store tenåringsproblemer. Låten ender i et formidabelt krasj av keyboard, trommer og gitarer i full bråkemodus.

"The Monk At The Disco" er en slags syk blanding av Wilco og Fountains of Wayne. Ikke noe dårlig stempel, med andre ord. Balladen "Bullet through my teeth" er fin og grei. "Big down" er en lang hyllest til de store musikalske heltene. Selve sangen er oppbygd som en slags utskjelling av Pete Townshend, Jimmy Page, Jimi Hendrix og andre storheter fordi de har "brukt opp" alle originale ideer. Det eneste som er igjen til gribbene, er et råtnende lik.

Et farlig ambisiøst, men anonymt og kanskje unødvendig forsøk på The Smiths sin fantastiske "What difference does it make" utgjør platas første coversang. Den andre er skrevet av Shel Silverstein. Klassikeren "Painting her fingernails" er som tatt ut av Bobby Bare jr. sin egen sangkiste; et perfekt covervalg utført med stor overbevisning.

Det er likevel platas åpningsspor. "I'll be around", og ikke minst "The Ending" som hever plata til en sterk sjuer. Sistnevnte plasserer seg på min liste over årets beste sanger. Blåserrekke og lapsteelgitar høres kanskje ut som en pervers blanding, men det fungerer fantastisk bra.

Et mer klassisk tema enn slutten på et kjærlighetsforhold finnes vel ikke i musikken. Bobby tar vare på de gode minnene. Det eneste han skulle ønske ble annerledes, er avslutningen.

"All this I miss, and would not change. These are the things I'd leave the same. The only thing I'd change would be the ending."

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wauvenfold - 3fold

(Wichita)

Liker du lyden av små trekkoppdyr? Her er musikken for deg!

Flere:

Dizzee Rascal - Showtime
Alog - Duck-Rabbit