cover

All the Falsest Hearts Can Try

Centro-Matic

CD (2000) - Munich / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Lo-fi / Poprock / Americana

Spor:
Cool That You Showed Us How
Most Everyone Will Find
Members Of The Show Them How
Magic Cyclops
Gas Blowin' Out Of Your Eyes
Saving A Free Seat
Call The Legion In Tonight
Hercules Now!
In The Strategy Room
Save Us, Tothero
Blisters May Come
Would Go Over
Huge In Every City
Aerial Spins/Nautical Wilderness

Referanser:
Archers of Loaf
Soul Asylum
The Flaming Lips

Vis flere data

Se også:
Distance and Clime - Centro-Matic (2001)
Love You Just the Same - Centro-Matic (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Snart 10 år gammel nostalgi

Centro-Matic leverer et gjennomført album fra det såre til det rå.

Jeg husker med glede da Archers Of Loaf slapp debutalbumet sitt Icky Mettle i 1993. Deres blanding av sarte, akustiske ballader og powerrock med til dels overstyrte gitarer appellerte voldsomt til meg da. Jeg syntes det var både feiende friskt og rørende på en gang.

Nå når jeg ni år senere sitter og hører på Denton, Texas bandet Centro-Matics utgivelse fra 2000, All the Falsest Hearts Can Try, er nettopp Archers Of Loafs Icky Mettle den første assosiasjonen jeg får. Låtskriver, gitarist og vokalist Will Johnson synger med en stemme som faller midt mellom Archer Of Loafs Eric Bachmann, Rod Stewart og Soul Asylums Dave Pirner; hes og ru som om han har sittet oppe hele forrige natt og skrålt og sunget av full hals.

Musikalsk sett er Archers Of Loaf en bra referanse til hvordan Centro-Matic høres ut på All the Falsest Hearts Can Try. Albumets 14 låter spenner mellom helt nedstemte ballader med enkle akkompagnementer, gjerne bare en kassegitar og en Wurlitzer, til full-pinne-rock'n'roll i beste Texas-tradisjon. Låtmaterialet er jevnt godt gjennom hele albumet, og det oppleves best som en helhet. Det er ikke dermed sagt at ingen enkeltlåter skiller seg ut. Både åpningssporet og Huge In Every City er langt over gjennomsnittlig bra melodier. Men jeg tror platen er ment å skulle lyttes til som en fullstendig enhet, og ikke som 14 adskilte låter.

All the Falsest Hearts Can Try er på ingen måte noen dårlig utgivelse. Allikevel høres den merkelig utdatert ut,- langt mer utdatert enn de årene som har gått siden den faktisk ble gitt ut. For meg høres den ut som om den kunne (og burde?) vært gitt ut på omtrent samme tid som Archers Of Loafs debut. All the Falsest Hearts klarer ikke å bevege andre strenger hos meg en de lettere rock-nostalgiske.

Dette er med andre ord ikke en CD du kjøper for å kaste deg på nymotens trendy musikk. Men dersom du har en forkjærlighet for amerikansk tidlig 90-talls ærlig rock à la Archers Of Loaf, Guided By Voices og Soul Asylum, så er dette et helt ok kjøp.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different
Proviant Audio - Real Love Tastes Like This