cover

Retroactive

Stereo MC's

CD (2002) - Island / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Hip-Hop / Club / Pop / Funk

Spor:
Creation
We Belong In This World Together
Step It Up
On 33
Running (Radio Mix)
Ground Level
Lost In Music (Ultimatum Remix)
Bring It On
Chicken Shake
Sofisticated
Deep Down & Dirty
Two Horse Town
Connected
Elevate My Mind
What Is Soul?
Traffic
Move It

Referanser:
Bomb the Bass
Massive Attack
Soul II Soul
Neneh Cherry

Vis flere data

Se også:
Deep Down & Dirty - Stereo MC's (2001)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Mono

Stereo MC's sliter med kreativiteten og gjør et forsøk på å tilfredsstille med dette oppgulpet fra de fire foregående skivene.

Jeg kjente marginalt til Stereo MC's før de varmet opp for U2 på Valle Hovin i 1993 - det skulle tross alt ganske mye til å komme unna hittene Elevate My Mind, Step It Up, Ground Level, Creation og Connected på begynnelsen av 90-tallet. For min del var det først etter konserten at jeg gikk til innkjøp av Connected-skiva. Det skulle vise seg å være relativ håpløs timing å fatte interesse for Stereo MC's på denne tida, for det var ikke mange månedene etter at Connected gjorde sitt på singellistene at gruppa ble borte - og forble borte inntil de gjenoppstod i 2001 med utgivelsen av deres seneste album Deep, Down & Dirty.

Det er sjelden en god taktikk å forsvinne i seks-sju år i popuniverset, for så å dukke opp med tilnærmet nøyaktig samme lydbilde som tidligere og betrakte det som et comeback. Det er vel ingen underdrivelse å hevde at gjenopplivingen til Stereo MC's ikke bød på de nyskapende elementene mange hadde forventet - gruppa var tross alt med på å sparke den britiske rap/hiphop/rave/techno-scenen opp av undergrunnen på slutten av 80-tallet. Deep, Down & Dirty ble lansert med brask og bram, mens en hel musikkverden trakk på skuldrene og Stereo MC's fikk øyensynlig sitt nådestøt. Betrakt derfor utgivelsen av Retroactive som en siste hilsen fra The Head og Rob B, og et siste forsøk fra plateselskapet å cashe inn på fordums tider.

Retroactive byr på en nokså tilfeldig sammensatt gjennomgang av de fire skivene Stereo MC's har gitt ut siden debutlangspilleren 33-45-78 i 1989. Oppsamlingsheatet hviler sterkt på singelutgivelsene fra albumene, og de aller fleste låtene er å finne i originalversjon bortsett fra et par singelmikser og radioversjoner. Det er med andre ord veldig lite nytt å hente her for dem som har fulgt bandet gjennom fire album. Det mest interessante sporet for musikknerdene blant oss er det siste sporet på skiva; Move It, som er den første singelen gruppa slapp under navnet Stereo MC's & Cesare i 1988. Cesare stakk umiddelbart etter utgivelsen for å gjøre solokarriere...

Utover dette er det ingenting av interesse å melde fra Retroactive. Jeg har vanskelig for å finne argumenter for at hele fem spor er hentet fra Deep, Down & Dirty, som ikke bare er den nyeste skiva, men også blant de svakeste i utvalget. Det er gjennombruddssingelen Elevate My Mind fra Supernatural og de øvrige låtene hentet fra samme langspiller og den påfølgende Connected som er i et kvalitetsmessig tetskikt på Retroactive. Av sporene som er hentet fra Deep, Down & Dirty er det egentlig bare Sofisticated som er av mild interesse, men som ikke kan måle seg med utgivelsene fra gruppas glansdager på begynnelsen av 90-tallet.

Det er ikke mange vanntette argumenter som støtter innkjøp av Retroactive. Hvis man allerede har sneiet innom Supernatural og Connected er det ingen grunn til å plukke opp denne utgivelsen. Deler av utvalget på plata er av høy kvalitet og fortjener bedre karakter, men sammensetningen av dette albumet og energien som er lagt i å finne interessant materiale samler ikke mange poeng i min bok. Jeg lander på en tvilende midt-på-treet-karakter og avsluter med følgende henstilling til leserne: Dersom Stereo MC's glimrer med sitt fravær i platesamlingen er det bedre å ta med seg nice price-versjoner av de tidligere albumene enn å satse på dette oppsamlingsheatet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


When - Trippy Happy

(Jester)

Psykedelisk pop kan aldri bli mer trippy happy enn Trippy Happy – Lars Pedersen er ute med et mesterverk.

Flere:

Wavves - Wavvves
Terje Isungset - Middle of Mist