cover

Parallell Suns

Samara Lubelski

CD (2007) - The Social Registry / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Indiepop / Frifolk

Spor:
Have You Seen the Colors
Tasting the Candy
Meeting of the Sun
Snowy Meadows II
Born from the Tree
The Cloistered Palace
Ego Blossoms
Spirit of the Age
Greener Grass

Referanser:
Hall of Fame
The Tower Recordings
Isobel Campbell
Vashti Bunyan
Nagisa Ni Te
Damon & Naomi
Espers
Christina Carter
Mi & L'au

Vis flere data

Se også:
The Fleeting Skies - Samara Lubelski (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Den gode Samara

Lubelski åpner hjertedøren for fullt på sitt tredje soloalbum, og slipper ut en strøm av vakre melodier.

Den erfarne fiolinisten og vokalisten Samara Lubelski beveger seg her mot det eteriske og rurale uttrykket til 60-tallets mange folk-chanteuser, og fremstår nærmest som en modernisert fortolker av Vashti Bunyan eller Anne Briggs. Parallel Suns er en varm og imøtekommende utgivelse av psykedelisk visekunst, sval som sommerkvelden og med en luftig bris som skaper akkurat passe med skygge. Delt opp over ni korte låter vever Lubelski i hop en nærmest sammenhengende kjede av mild pust, fremført med en sommerfugls kraft.

Samara Lubelski har opp gjennom årene virket i en rekke sammenhenger, mest kjent er hun kanskje fra Hall of Fame, Tower Recordings, Sonora Pine og Jackie O-Motherfucker - for å nevne noen av hennes mange samarbeidspartnere. Sist vi støtte på henne i 2007 var i forbindelse med Thurston Moores soloplate Trees Outside the Academy. Dette nevnes for å synliggjøre hennes lange erfaring og brede virksomhet, og det er noe hun tar med seg også som soloartist, nå for tredje gang på plate. Hun er stilsikker, kompetent og trygg på det hun driver med, og det hjelper når man beveger seg inn i et såpass lufttomt rom som Parallell Suns. Hun klarer å knytte bånd mellom dynemyk indiepop og eksperimentell folk, eller det enkle og umiddelbare med mer utprøvende formasjoner, der det første momentet "vinner". Det er ikke krevende å lytte til dette, men samtidig er materialet solid nok til at den transparente overflaten kan bære over tid.

Den skjøre styrken i Lubelskis viser blir forsterket av et kompetent lag av musikere, i hovedsak tyske, da platen ble innspilt på en gård utenfor Stuttgart. I tillegg til medlemmer fra Metabolismus bidrar også Pat Gubler (PG Six) og andre til å gjøre Parallell Suns til noe langt mer enn spartansk gråstein.

De rike arrangementene åpner for flere muligheter enn Lubelski ønsker å utnytte, og med det sitter jeg igjen med en liten følelse av underytelse her. Dette er så nært et spacepop-mesterverk, hør bare Stereolab-aktige Tasting the Candy eller yndige Born From the Tree der strykerne dekker solstrålene med et tynt lag av høstløv. Dette er inderlige momenter av tidløs skjønnhet, men over en hel plate - og denne er ikke lang - åpnes ikke nye dører, den gir ingen umiddelbar ny innsikt utover sin dvelende, dorske skjønnhet.

Parallell Suns egner seg perfekt til å kveile seg sammen på sofaen til, nippe til varm sjokolade og la tankene vandre på ubekymrede stier ut i det blå.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Song of America

(31 Tigers)

Rødt, hvitt og blått – og med 50 stjerner. Ni års arbeid ligger bak denne verdige hyllesten til amerikansk musikk fra 1492 og frem til dag.

Flere:

Diverse artister - 20 Years of Dischord
Weeping Willows - Into the Light