cover

Brist: Live EP

Lars Myrvoll

CD-EP (2006) - Melektronikk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3


Melodisk sakkarin

Lars Myrvoll solodebuterer under eget navn med live-EP på Melektronikk.

Dypt i våren sitter vinteren, bitter i sin egen håpløshet. Lars Myrvoll har nylig sluppet live-EPen Brist på Melektronikk. Solen skinner. Utenfor hyler ungene i barnehagen like ved, mens jeg sitter og blar igjennom Morgenbladet fra uken i forveien. Vinduene står på gløtt, og egentlig burde jeg satt meg ned med pensum nå som eksamen nærmer seg. Men solen skinner. Og Lars Myrvoll har sluppet EP. Kom mai, du skjønne milde.

Lars Myrvoll er mannen bak Enlightenment - det fine, lille labelet som til nå har gitt ut plater med MoHa!, Alexander Rishaug, Andreas Meland og Angora Static. De to 3"-CD-ene av Rishaug og Meland er kanskje noe av det nusseligste vi har sett på det norske elektronikamarkedet de siste par årene. Og bra er de også. Selv har han gitt ut musikk under dekonstruksjonsrocktrioen Brötthaest/Päny og avantrock-, frijazz- og støyduoen Sun State, men er nå klar med sin første soloskive under sitt eget navn.

EPen er egentlig kun én liten låt, som han fremførte på Überskychannel exhibition i august 2003. Platen har fått tittelen Brist, og strekker seg over drøye 12 minutter. Det korte øyeblikket er fylt med digital støy og omgivende lydlandskaper. Naturlige sammenligninger vil være Fennesz og Oval - sentimental og fri elektronika fylt med følelser og menneskelige elementer. Kontrasten mellom de langdrygelige vibrasjonene i bakgrunnen og den gnistrende overflaten av glitch og lydglimt, setter seg som lys og skygge på en skinnende maidag. Det er møtet mellom det organiske og det kunstige - en akustisk gitar angrepet av melodisk sakkarin. Søtt og sjarmerende.

Det eneste lille minuset jeg finner, er et minus man egentlig ikke kan gjøre så mye med - det blir litt for kort, og jeg sitter igjen med en følelse av å ha mistet softisen i bakken etter første slikk, uten å ha penger eller mulighet til å kjøpe en ny en. Men forhåpentligvis er dette bare forretten til noe videre, for jeg tror uten tvil at mange vil være interessert i å høre et helt album med Lars Myrvoll etter å ha hørt det han presenterer på denne EPen.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på hissig.no
!hissig logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Loch Ness Mouse - 11-22

(Perfect Pop)

The Loch Ness Mouse redefinerer seg i det norske musikklandskapet. Med bravur.

Flere:

Sufjan Stevens - Seven Swans
High Llamas - Beet, Maize & Corn