cover

In Stereo

Marmalade Souls

CD (2007) - Rainbow Quartz / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Retrorock / Psykedelia

Spor:
It Won't Be Too Long
Fall Into The Sky
Famous
My Heart Belongs To You
Daydreams
Mr Lemon Tea
In My Mind (There Is No Doubt)
Goodbye
Baby Come Back
Belly Butterfly
Yeah Yeah!
Say Goodbye
Words of Love
Good Days

Referanser:
The Hollies
The Beatles
Small Faces
The Kinks
Move
The Who

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Gulgrønn, gulblå marmeladehimmel!

Gamle Beatlesgitarer gjenfunnet – denne gangen i Sverige.

Siden midten av 90-tallet har Jim McGarrys Rainbow Quartz-etikett jevnlig fôret oss med en vital blanding av gitarer og sangharmonier som om The Beatles, The Hollies, The Who, The Move, Small Faces og The Kinks ble frysetørret en gang mellom 1965 og 1967 for senere konsumering i det uendelige hver gang noen er i det humøret. I tillegg kan det være sporadiske fragmenter av Big Star, T. Rex, Nick Lowe, XTC, The Damned, Echo & The Bunnymen, Teardrop Explodes, Rain Parade, Young Marble Giants, Stone Roses, Guided By Voices, Flaming Lips, Red Button, Wilco eller andre med et snev av nese for stor pop. Blant Rainbow Quartz' artister på hjemmebane finnes Lilys, Outrageous Cherry og Cotton Mather. Sjåvinistiske nordmenn med Beatles-tattooert hjerne kjenner vel til utgivelser med Dipsomaniacs, The Jessica Fletchers, Deleted Wave Form Gatherings, The Lovethugs, Dog Age og Time Lodgers, men RQ har også funnet plass til The Gurus (Spania), The Strawberry Smell (Frankrike), The Rhinos (Sverige), Rockfour (Israel).

La det være sagt med en gang at svenske Marmalade Souls lett holder samme nivå som sine norske label-kolleger. Det som blir avgjørende er hvilken smak av 1960-tallet du er mest glad i – surt eller søtt, for å si det enkelt.

Marmalade Souls favoriserer i høy grad søtt - hurtigvirkende solskinnspop med brilliante sangharmonier og ringle-ranglende el-gitarer der det meste er gjort opp før det har gått tre minutter. De favoriserer også lett studiopolish over upresis garasjerølping. På omslagsteksten blir de sammenlignet med The Beatles eller The Hollies, noe som treffer ganske bra, selv om Marmalade Souls ikke når opp til Lennon-McCartney når det gjelder låtskriving (hvem gjør vel det?) eller de smarte små gitar-supplementene til Tony Hicks (en av 1960-tallets beste pop combo gitarister og definitivt bedre enn Harrison og Clapton).

Jada, her er det spredte baklengsgitarer og mellotron-samples, et touch av Motown eller The Small Faces her, en akustisk vise der, Fall Into The Sky og Mr Lemon Tea (sic), men det foregår edruelig og pent uten noe utfreaking. Sangpartiene til Johanna og Michael Klemmé er i toppklasse når det gjelder Rainbow Quartz-artister.

I grunnen er det ikke annet å legge til enn at om du liker fengende og melodisk power pop med sterke røtter i 1960-tallet så vil du finne mye sjel i søt sitronmarmelade.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Shins - Chutes Too Narrow

(Sub Pop)

Ein 34 minuttar fyldig popdropspose med 10 utsøkte smaks- samansetningar til å suge lenge og fornøyd på.

Flere:

Jaga Jazzist - One-Armed Bandit
Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970