cover

Atlantic Jaxx Recordings: A Compilation

Diverse artister

CD (2001) - Atlantic Jaxx / XL

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Big Beat / Club / Dance / Disco / Hip-Hop / House / Salsa

Spor:
Be Free
Samba Magic
Live Your Life With Me
Fly Life
Eu Nao
Belo Horizonti
Lonely
Set Yo Body Free
Daluma
Grapesoda
Missing You
Undaground

Referanser:
Basement Jaxx

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Resirkulert, men brukbar samleplate

Ut fra skuffen kommer gamle produksjoner fra Basement Jaxx-herrene. Til ståkarakter.

Herrene Simon Ratcliffe og Felix Buxton i Basement Jaxx startet ikke sin karriere med Remedy (1999), men har holdt på med sin skeive house-beat-dance mikstur siden tidlig nittitall. Og da Basement Jaxx stadig blir mer og mer populære, er det vel på tide å rote litt i skrivebordsskuffen og trekke fram det man finner. Atlantic Jaxx Recordings: A Compilation er resultatet av letingen, en samleplate med Basement Jaxx-produksjoner både av Ratcliffe og Buxton selv, samt andre i selskapets stall.

Opprinnelig kom denne ut i England på slutten av 1998, og låtmaterialet spenner over perioden 1994-1997, så et noe oldies-preg er det over denne utgivelsen. For eksempel er Undaground med Basement Jaxx sporet som avslutter plata, men dette er egentlig første utgivelse til Atlantic Jaxx som selskap.

På de tolv sporene er det hummer og kanari å spore, men verken sur hummer eller selvdød kanari. Høyst dansbare mikser av salsa, house, hiphop og bigbeats finnes her, hvis man i det hele tatt skal prøve å bås-sette denne litt sprikende samleren. Min personlige favoritt blir nok Lonely med Corrina Joseph, den mest latino/salsa-inspirerte delen av plata. Morsom og fengende, med meget godt gjennomført bruk av de pålagte rytmene.

På innvendelsessiden er vel den klareste kritikken å finne i at i en sammenstilling mot Romeo (2001) av Basement Jaxx, er dette lite moderne og ikke like kvast som nevnte plate. Her er ingen glefsende Romeo eller dunkende Red Alert. Derfor er det lett å si at Atlantic Jaxx Recordings: A Compilation er et overskuddsprodukt, men det holder helt fint til ståkarakter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

El Guincho - Alegranza!
Wauvenfold - 3fold