cover

Live At Brixton Academy - 25 & Alive

Motörhead

2 x CD (2003) - SPV

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Rock'n'Roll

Spor:
We Are Motorhead
No Class
I'm So Bad (Baby I Don't Care)
Over Your Shoulder
Civil War
Metropolis
Overnight Sensation
God Save The Queen
Born to Raise Hell
The Chase Is Better Than The Catch
Stay Out Of Jail
Dead Men Tell No Tales


You Better Run
Sacrifice
Orgasmatron
Going To Brazil
Broken
Damage Case
Iron Fist
Killed By Death
Bomber
Ace Of Spades
Overkill

Vis flere data

Se også:
No Sleep 'til Hammersmith (remaster) - Motörhead (2001)
Inferno - Motörhead (2004)
Kiss of Death - Motörhead (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Lemmy rock you

Lemmy har dokumentert sitt 25 års jubileum som leder for rockemonsteret Motörhead. Det er vel bare å si vel overstått.

Dette opptaket fra 2000 er gjort under Motörheads 25-års jubileum. De fleste med noe kjennskap til bandet vil vite at det finnes et utall liveopptak som er utgitt, med No Sleep 'Til Hammersmith som høydepunktet. Denne utgivelsen inneholder, i følge coveret, 6 uutgitte spor (uten at jeg har kunne finne ut hvor og når resten har vært utgitt før).

Live At Brixton Academy inneholder ganske mange låter fra bandets siste 15 år, og kanskje for få gamle klassikere for enkelte. Fordelen er at den utfyller tidligere liveskiver i stedet for å repetere dem. Dessuten er Lemmy mektig lei av fans som ignorerer de siste åras utgivelser, da han mener flere av disse er blant de beste bandet har gjort (se selvbiografien White Line Fever).

Motörhead er Motörhead, på samme måte som AC/DC og Ramones også alltid har lignet på seg selv. Med andre ord får du ingen voldsomme overraskelser i her, bare bøttevis med hard og tung rock'n'roll. Det raser avgårde i velkjent tempo. Det er like primitivt og brummende som forventet. Akkurat slik man vil ha dette bandet.

CD1 inneholder flere relativt nye låter, samt noen gamle kjenninger som Metropolis, No Class og deres cover av God Save The Queen. Til tross for god stemning i salen og vill rølp føles ikke dette som noen nødvendighet. Et hyggelig møte med Lemmy, Phil og Mikkey er det, men heller ikke mer. På The Chase Is Better Than The Catch gjør originalgitarist Eddie Clarke en gjesteopptreden.

På CD2 får man mer av det samme, med noe høyere antall gamle favoritter. I tillegg blir man severt en heller intetsigende trommesolo i Sacrifice. Ellers høres det ut som både fans og band er i godt humør. Partyet avslutter med gullrekka Iron Fist, Killed By Death, Bomber, Ace Of Spades og Overkill. De tre siste som ekstranumre. Overkill blir framført med tre gode gitarhjelpere. Brian May (Queen), Ace (Skunk Anansie) og tidligere nevnte Eddie Clark trår til med kaskader av bråkegitarer. Så da har vel alle fått sitt, og litt til.

25 & Alive er ei grei konsertskive, med mange av de elementene man forvanter på en slik utgivelse. Det er stort sett moro mens det varer, men det var nok mange ganger så moro å være til stede i Brixton Academy 22. oktober 2000.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


This Is Music Inc. - Krasnapolis

(Black Label)

Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop.

Flere:

Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours
Trygve Seim - Sangam