cover

Hidden

These New Puritans

CD (2010) - Domino / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Post-punk / Eksperimentell / Trip hop / Rock

Spor:
Time Xone
We Want War
Three Thousand
Hologram
Attack Music
Fire-Power
Orion
Canticle
Drum Courts-Where Corals Lie
White Chords
5

Referanser:
Public Image Ltd
Massive Attack
The Fall
Missy Elliott

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


TNPS 2.0

Pop? Rock? Hip-hop? Trip-hop? Artrock? Avantpop? Pop noir? Blodharry? Samme kan det være, uforskammet flott har det blitt.

I 2008 var These New Puritans med som support for The Kills på deres turné i Storbritannia, og forventningene lå egentlig ganske høyt etter at den flotte låten Elvis hadde festet seg på forhånd. Så kom kvelden, og jeg ble faktisk stående og måpe fra begynnelse til slutt.

Nei, det var på ingen måte positiv måping. Det var kanskje en av de mest katastrofale konsertene jeg har vært vitne til. Debuten Beat Pyramid har jeg riktignok i etterkant aldri skjønt meg på, og der som på konserten var det flere låter jeg var overbevist om at var en syk parodi på Missy Elliott. Ja ikke bare Missy Elliott generelt, men Get Ur Freak On spesifikt. Hør på Swords Of Truth for eksempel.

Det var smertefullt, men det var den gangen. Hidden skal ikke dras ned i gjørma av den grunn. Tvert imot. Oppfølgeren til Beat Pyramid er faktisk alt det forgjengeren burde ha vært, og mye mer. En slags snål fortsettelse av trip-hop og på en finurlig måte også UK garage. For det tyter i alle fall britisk ut alle kanter her, og det er en salig blanding av alt fra The Fall og Jamie T til Massive Attack og The Streets her. I teorien en håpløs smørje, men i praksis uforskammet lekkert!

Forestill deg at du blir omringet av en gjeng hooligans rett etter at laget deres ble slått ut av cupen. Forestill deg at de bare ville danse litt for deg for å få ut frustrasjonen. Da er du i nærheten av høydepunkter som We Want War og Attack Music. Det er rett og slett stygglekkert. Tøff i trynet og silkemyk, et mareritt og en drøm på en gang, og helt klart slitsomt til tider. Men de får det til å fungere denne gangen, og jeg tør trygt anbefale denne alle som også synes at Beat Pyramid var møkk.

De mente det sikkert ikke vondt eller personlig da de skuffet oss i 2008. Det er uansett tilgitt nå - Beat Pyramid er gjemt så godt at jeg mest sannsynlig aldri ser den igjen, og konserten er langt på vei fortrengt. Ekkoene av Missy Elliott henger litt igjen fortsatt riktignok, men de har brukt det til noe mer sjarmerende denne gangen. Hidden har på sitt beste en uforklarlig tiltrekningskraft som lokker frem både harrytendenser og hyperurbanitet på en gang.

Litt som en guilty pleasure og en kultklassiker på én gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bertine Zetlitz - Sweet Injections

(Capitol / EMI Virgin)

Den hyperaktive ertekroken har funnet seg en lysere skog for utfoldelse av sjofle pek.

Flere:

Philip Kane - Time: Gentlemen
Diverse artister - 20 Years of Dischord