cover

Too Much Guitar!

Reigning Sound

CD (2004) - In the Red / Big Dipper

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock'n'Roll / Garasjerock

Spor:
We Repel Eachother
Your Love is a Fine Thing
If You Can't Give Me Everything
You Got Me Hummin'
When You Touch Me
Funny Thing
Get It!
I'll Cry
Drowning
Uptight Tonight
Excedrine Headache #265
Let Yourself Go
So Easy
Medication

Referanser:
Oblivians
Nine Pound Hammer
Thee Headcoats

Vis flere data

Se også:
Time Bomb High School - Reigning Sound (2002)
Home for Orphans - Reigning Sound (2005)
Love and Curses - Reigning Sound (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Memphis Shake!

Greg Cartwright returnerer til garasjen for en tredje runde.

Garasjerockerne fra Memphis tok pusten fra de fleste som fikk med seg Time Bomb High School (2002), en bombe av en plate som smeltet Stax og Detroit, Nashville og Nuggets med en autentisk, varm Memphis-sjel. Det betød r'n'r, soul, gospel og country fremført med forrykende energi.

Too Much Guitar! heter oppfølgeren, deres tredje, og Reigning Sound går ikke løs på oppgaven med beskjedenhet. Som tittelen indikerer dyrkes gitaren i noe større grad her, og organist Alex Greene er bare oppført som gjest på et par låter. Det gjør at fokus rettes mer mot et tettere trioformat, som i klartekst betyr mindre r&b og soul, og mer løssluppen og pønka garasjerock. Akkurat det faktum at de har beveget seg i en råere retning fant jeg først noe skuffende, skjønt det er vanskelig å deppe særlig lenge når Greg Cartwright (Oblivians, Compulsive Gamblers) vrenger sjela si og de drar klassiske rockeleksjoner som hentet fra Jerry Lee Lewis og Johnny Cash forvrengt med fuzz til Ramones, Rolling Stones og The Sonics, sterkt krydret med den rike tradisjonen som kjennetegner Memphis og sørstatene.

Reigning Sound gjør sitt beste for å pakke de 14 låtene inn med simpel garasje-lyd, og med et nær kontinuerlig øs av diskant tendererer låtene dessverre til å skli noe over i hverandre. På forgjengeren forhindret de dette, ikke bare ved et fyldigere lydbilde, men også ved å legge inn noen saftige ballader hist og her. Bare på If You Can't Give Me Everything og nydelige Funny Thing tar de en pust i bakken denne gangen, og akkurat da savner jeg mer av det dampende preget fra Time Bomb. Too Much Guitar! ligger dermed nærmere deres intense liveshow enn forgjengeren. Greg Cartwright har skrevet de aller fleste låtene selv, men noen coverlåter er det ryddet plass til, som Carpetbaggers' Let Yourself Go, Sam & Daves You Got Me Hummin' og Hank Ballards Get It!

Det blir mer enn nok gitarer på Too Much Guitar!, men til og med en novise innen segmentet til Reigning Sound har ingen problemer med å høre at de går utenpå mye av det vi forbinder med garasjerock, at de fortsatt holder hjembyens rikholdige musikk-historie troverdig i hevd, og har endt opp med et album med inn til beinet rock'n'roll. Ikke spesielt originalt, for all del, men artig lell.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Josephine

(Secretly Canadian)

Dødens lange skygger gir Jason Molina fornyet gnist.

Flere:

Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly
Sade - Lovers Live